Google marchează 120 de ani de la naşterea Agathei Christie printr-un logo special

Google şi-a schimbat, miercuri, logoul de pe pagina principală pentru a marca 120 de ani de la naşterea Agathei Christie, unul dintre cei mai celebri autori de romane poliţiste din istorie.

Urmărește
43 afișări
Imaginea articolului Google marchează 120 de ani de la naşterea Agathei Christie printr-un logo special

Google marchează 120 de ani de la naşterea Agathei Christie printr-un logo special

Noul logo al Google transpune fiecare literă a sintagmei "Google" într-un personaj din ceea ce pare a fi o scenă dintr-o povestire poliţistă. Litera "G" are o mustaţă care le reaminteşte utilizatorilor motorului de căutare de celebrul personaj Hercule Poirot.

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare britanică de romane, povestiri scurte şi piese de teatru poliţiste. A scris şi romane de dragoste, sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puţin cunoscute, neavând acelaşi succes la public. Operele sale, în principal cele care au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită "Regina Crimei", ea fiind considerată drept unul dintre cei mai importanţi şi inovativi autori ai genului.

Christie a primit din partea Guinness Book of World Records titlul de cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, alături de William Shakespeare. Pe de altă parte, UNESCO o consideră, în prezent, autorul individual tradus în cele mai multe limbi (cel puţin 56), fiind depăşită doar de operele colective ale corporaţiei Walt Disney Productions.

Majoritatea operelor Agathei Christie se concentrează pe descoperirea autorului unei crime, mediul social fiind acela al clasei de mijloc sau bogate engleze. De obicei, un detectiv se ocupă de identificarea criminalului, acesta fie intrând în contact din întâmplare cu mediul crimei, fie fiind chemat de o persoană implicată într-un fel sau altul în acţiune. În general, detectivul interoghează suspecţii principali, analizează locul crimei şi prezintă fiecare indiciu, astfel încât cititorul să aibă şansa să rezolve el însuşi enigma. Spre finalul operei, de multe ori, unul dintre suspecţi este omorât, în general pentru că a descoperit din întâmplare criminalul şi este astfel redus la tăcere. În unele romane, ca de exemplu "Moartea vine ca un sfârşit", au loc chiar mai multe crime. În scena finală, detectivul organizează o întâlnire a tuturor suspecţilor şi denunţă făptaşul treptat, odată cu numeroase alte secrete, uneori fără legătură cu crima. Crimele sunt de obicei foarte ingenioase, implicând de multe ori şi numeroase aspecte menite să distragă atenţia de la criminal.

Google îşi schimbă deseori logoul pentru a marca evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi din întreaga cultură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici