- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (24.11.2015, 09:27)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google marchează 41 de ani de la descoperirea australopitecului Lucy, printr-un logo special
Google şi-a schimbat, marţi, logoul, pentru a marca 41 de ani de la momentul când un grup de cercetători a descoperit, în Etiopia, scheletul unui hominid din specia Australopithecus afarensis, care a primit numele "Lucy" - unul dintre cei mai vechi strămoşi bipezi cunoscuţi ai lui Homo sapiens.
Urmărește
886 afișări
Google marchează 41 de ani de la descoperirea australopitecului Lucy, printr-un logo special
Motorul de căutare online Google marchează, marţi, împlinirea a 41 de ani de la descoperirea lui "Lucy", nume dat unui grup de oase fosilizate care, la un moment dat, au făcut parte din scheletul unui hominid din specia Australopithecus afarensis, care a locuit în Etiopia cu aproximativ 3,2 milioane de ani în urmă.
Noul logo al Google este unul animat, arătând un hominid din specia Australopithecus afarensis mergând, între un cimpanzeu şi un om, prezentând astfel tranziţia dintre cele două specii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Descoperită în 1974, Lucy a fost, potrivit specialiştilor, remarcabil de "completă" - 40% din scheletul său a fost găsit intact, spre deosebire de doar câteva fosile incomplete şi deteriorate care pot fi găsite la un asemenea interval de timp. Imediat după ce a fost dezgropată, a devenit evident că Lucy era una dintre cele mai importante fosile descoperite, având în vedere că cercetătorii au stabilit că aparţinea unei specii necunoscute anterior.
După ce a făcut această descoperire istorică, paleoantropologul Donald Johanson s-a întors în locul unde instalase tabăra, împreună cu echipa sa. Pe drum a ascultat o casetă a celor de la The Beatles, iar prima melodie a fost "Lucy in the Sky with Diamonds" şi, după acest moment, o persoană din echipă a sugerat că fosila descoperită ar trebui să numească "Lucy". "Deodată, ea a devenit o persoană", a declarat Donald Johanson pentru BBC.
Unul dintre cele mai importante lucruri descoperite despre Lucy a fost modul în care aceasta se deplasa. Studiindu-i oasele, în mod desosebit structura genunchilor şi curbura coloanei vertebrale, oamenii de ştiinţă au descoperit că aceasta, în majoritatea timpului, mergea pe cele două picioare, având, aşadar o trăsătură umană.
O altă curiozitate despre Lucy este că nimeni nu ştie cum a murit. Cercetătorii au câteva indicii, însă niciunul nu a putut să le furnizeze răspunsuri solide. În schimb, se ştie că Lucy a murit când era adult tânăr, dar pe deplin dezvoltat, având o înălţime de 1,1 metri şi cântărind 29 de kilograme, potrivit independent.co.uk.
În prezent, Lucy "trăieşte" într-o cutie special creată pentru ea la Muzeul Naţional din Etiopia, nu departe de locul unde a fost găsită. Ea nu este disponibilă pentru a fi vizitată, însă o replică din ipsos a scheletului ei poate fi văzută de public.
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe