- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (17.12.2015, 09:00)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google marchează împlinirea a 245 de ani de la botezul lui Ludwig van Beethoven printr-un nou logo
Google marchează, joi, împlinirea a 245 de ani de la botezul compozitorului german Ludwig van Beethoven, prin intermediul unui nou logo interactiv.
Urmărește
614 afișări
Google marchează împlinirea a 245 de ani de la botezul lui Ludwig van Beethoven printr-un nou logo
Noul logo al Google - creat de designerul Leon Hong, artistul Nate Swinehart şi inginerii în informatică Jonathan Shneier şi Jordan Thompson - are forma unui puzzle muzical animat, documentând călătoria lui Ludwig van Beethoven spre o sală de concerte, după ce una dintre partituri i-a fost mâncată de un cal.
Internauţii sunt invitaţi la finalul animaţiei să aranjeze colile muzicale în ordinea corectă, pentru a recompune unele dintre cele mai renumite compoziţii ale muzicianului german, inclusiv "Simfonia a V-a", "Für Elise", "Sonata lunii" şi "Simfonia a 9-a (Oda Bucuriei)" - imnul oficial al Uniunii Europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Ludwig van Beethoven este unul dintre cei mai renumiţi şi mai influenţi compozitori din toate timpurile, cunoscut de publicul larg în special graţie celor nouă simfonii ale sale, considerate "pietrele de temelie ale civilizaţiei vestice", potrivit site-ului mirror.co.uk.
Nu este cunoscută cu exactitate data la care s-a născut celebrul compozitor german, iar 17 decembrie 2015 marchează împlinirea a 245 de ani de la botezul său.
Primul profesor de muzică al tânărului Ludwig a fost chiar tatăl său, Johann van Beethoven, care cânta şi în corul bisericii arhiepiscopale din Bonn. Legenda spune că Johann era un instructor sever, iar micul Ludwig era obligat să petreacă multe ore în picioare, adeseori cu ochii în lacrimi, în faţa pianului.
La vârsta de doar 10 ani, tatăl său l-a retras de la şcoală, în speranţa că va putea să câştige mulţi bani de pe urma talentului său. Ca urmare a acelei decizii, scrisul de mână al tânărului Ludwig a devenit aproape ilizibil, astfel încât muzicologii întâmpină dificultăţi în zilele noastre atunci când trebuie să îi autentifice textele şi semnătura.
A studiat cu Wolfgang Amadeus Mozart, a devenit elevul lui Joseph Haydn, mai târziu şi al lui Antonio Salieri. De altfel, Mozart a şi rostit, după ce l-a ascultat cântând la pian, o frază care a rămas în istorie: "Într-o bună zi, acest băiat va oferi lumii ceva despre care se va discuta îndelung".
Pe măsură ce începea să se maturizeze, Ludwig a dezvoltat o personalitate extrem de temperamentală, însă, pe de altă parte, era capabil şi să îşi copleşească prietenii în anumite momente cu o bunătate şi generozitate excesive. Doi dintre fraţii lui au murit însă prematur, iar Ludwig a fost nevoit să îşi asume întreaga responsabilitate pentru susţinerea financiară a familiei sale încă de la o vârstă fragedă.
S-a şi îndrăgostit, fără speranţă, de două ori. În timp ce acele iubiri i-au adus mai mult suferinţă decât fericire, numeroşi istorici muzicali consideră că relaţiile respective i-au oferit tânărului Ludwig "arsenalul" emoţional de care avea nevoie pentru a compune unele dintre cele mai renumite opere ale sale, precum "Für Elise" şi "Sonata lunii".
Ludwig van Beethoven a început să îşi piardă auzul cand se afla pe culmile carierei. A suferit, de asemenea, de aritmie, iar unii dintre istorici consideră că această afecţiune cardiacă l-a inspirat în crearea capodoperelor sale.
În ciuda tuturor acestor dificultăţi, muzica lui Beethoven a ieşit biruitoare peste veacuri, iar compozitorul german a jucat un rol important în tranziţia de la perioada clasică la cea romantică din muzica occidentală.
Ludwig van Beethoven a murit pe 26 martie 1827, la Viena, la vârsta de 56 de ani.
Google îşi modifică logoul ocazional, pentru a celebra un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36