- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (07.11.2011, 11:49)
- Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google şi-a modificat logoul pentru a-i aduce un omagiu savantei Marie Curie
Google şi-a modificat, luni, logoul de pe pagina principală pentru a marca împlinirea a 144 de ani de la naşterea savantei Marie Curie, celebră pentru cercetările sale în domeniul radioactivităţii.
Urmărește
256 afișări
Google şi-a modificat logoul pentru a-i aduce un omagiu savantei Marie Curie
Noul logo o arată pe Marie Curie stând la o masă pe care sunt puse mai multe recipiente. Marie Curie ţine într-o mână un astfel de recipient şi pare preocupată de cercetările sale.
Maria Skłodowska-Curie (7 noiembrie 1867, Varşovia - 4 iulie 1934, Sancellemoz, Franţa) a fost o savantă poloneză stabilită în Franţa.
Marie Curie a fost prima femeie care a primit un premiu Nobel şi singurul om de ştiinţă care a primit două premii Nobel în două domenii ştiinţifice diferite (fizică şi chimie). A introdus în fizică termenul de radioactivitate, fiind cunoscută pentru cercetările sale în domeniul elementelor radioactive, al radioactivităţii naturale şi al aplicaţiilor acestora în medicină.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
În 1894, ea l-a cunoscut pe fizicianul Pierre Curie, cu care s-a căsătorit în 1895. Împreună, Marie Curie şi Pierre Curie au descoperit noi elemente radioactive: poloniul şi radiul. Pentru aceste cercetări, cei doi, alături de Henri Becquerel, au primit premiul Nobel pentru fizică în 1903. După decesul lui Pierre Curie, accidentat mortal de o trăsură în 1906, Marie Curie a continuat singură cercetările, iar în 1911 i-a fost decernat premiul Nobel pentru chimie.
Fiica ei Irène Joliot-Curie a fost, de asemenea, laureată a premiului Nobel pentru chimie, în 1935.
Marie Curie şi-a dedicat toată viaţa ştiinţei şi a fondat Institutul Curie din Paris şi Institutul Curie din Varşovia.
Google îşi modifică frecvent logoul pentru a omagia personalităţi ale culturii universale sau pentru a marca momente speciale din istoria lumii.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului