Google şi-a modificat logoul pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la descoperirea fulerenelor

Google şi-a modificat, sâmbătă, logoul de pe pagina principală, pentru a marca 25 de ani de la descoperirea fulerenelor, al doilea "o" din sintagma "Google" fiind înlocuit cu imaginea animată a domului geodezic al lui Richard Fuller, cel care a descoperit această clasă de compuşi de atomi de carbon.

Urmărește
57 afișări
Imaginea articolului Google şi-a modificat logoul pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la descoperirea fulerenelor

Google şi-a modificat logoul pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la descoperirea fulerenelor

Fulerenele sau "C60" reprezintă o clasă de compuşi de atomi de carbon, care prezintă per ansamblul structurii fie forme sferice de tip dom geodezic (C60, C540), fie forme cilindrice de "tip cuşcă" (nanotuburile). Această clasă de substanţe este considerată, alături de carbonul amorf, grafitul şi diamantul, o formă alotropică distinctă a carbonului. Din punct de vedere al legăturilor chimice dintre atomii de carbon constituenţi, fulerenele sunt înrudite structural cu grafitul.

Numele lor provine de la numele americanului Richard Buckminster Fuller, creatorul domului geodezic. Au fost descoperite de Harold Kroto, Richard Smalley şi Robert Curl în 1985, pe când aceştia lucrau la Rice University. Kroto, Smalley şi Curl au primit pentru această descoperire premiul Nobel pentru chimie pe 1996.

Google îşi modifică periodic logoul de pe pagina principală pentru a marca evenimente speciale din toate domeniile şi culturile lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici