- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (13.09.2012, 06:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GOOGLE şi-a schimbat logoul pentru a o omagia pe CLARA SCHUMANN, pianista germană căsătorită cu Robert Schumann
Google şi-a schimbat,joi, logoul pentru a o omagia pe Clara Scumann, pianista şi compozitoarea germană, soţia lui Robert Schumann. Noul logo o prezintă pe Clara Schumann cântând la pian, alături de cei opt copii ai ei. Imaginea desenată care-o prezintă pe Clara Schumann şi pe copiii săi înlocuieşte cele două litere "O" şi cea de-a doua literă "G" din logoul Google de joi.
Urmărește
1490 afișări
GOOGLE şi-a schimbat logoul pentru a o omagia pe CLARA SCHUMANN, pianista germană căsătorită cu Robert Schumann
Născut la 13 septembrie 1819, la Leipzig, CLARA SCHUMANN a fost crescută de tatăl ei. Părinţii săi au divorţat pe când Clara avea doar patru ani.
Tatăl Clarei, Friedrich Wieck, a studiat teologia, dar datorită pasiunii sale pentru muzică a învăţat să cânte la pian. Mama Clarei, Marianne Tromlitz, a fost cântăreaţă şi pianistă. Cuplul a avut cinci copii: Adelheid, care a murit la o vârstă fragedă, Clara, Alwin, Gustav şi Viktor. Când s-a născut Viktor, în 1824, părinţii erau deja divorţaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Friedrich Wieck i-a acordat întreaga sa atenţie Clarei, datorită talentului ei muzical. Wieck îi preda el însuşi fiicei sale şi făcea lucrul acesta cu mare succes, lucrul dovedit şi de aplauzele pe care le primea fiica sa la fiecare apariţie.
CLARA SCHUMANN era modelul metodelor sale pedagogice de învăţare a pianului, metode care i-au făcut pe muzicieni ca Robert Schumann şi Hans von Bülow să devină pianişti de concert remarcabili. De abia după ce influenţa tatălui s-a diminuat, Clara Schumann a început însă să cânte în concertele sale piese de Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach şi Robert Schumann. Înainte repertoriul său era format din lucrări ale unor compozitori ca Friedrich Kalkbrenner, Camille Pleyel, Ignaz Moscheles şi Henri Herz, alese de tatăl său.
În martie 1828, pe când avea opt ani, Clara l-a întâlnit pe Robert Schumann, care era cu nouă ani mai în vârsta ca ea. Schumann i-a admirat talentul Clarei şi a început să ia lecţii de la tatăl acesteia.
Clara a debutat public la vârsta de nouă ani, într-un concert susţinut la Leipziger Gewandhaus. La vârsta de 18 ani, Clara a susţinut o serie de recitaluri în Viena, din decembrie 1837 până în aprilie 1838.
În 1839, Robert Schumann şi Clara Wieck au cerut autorităţilor acordul de a se căsători fără acceptul tatălui Clarei. Ei s-au căsătorit în 12 septembrie, la o zi după cea de-a 21-a aniversare a Clarei.
Viaţa lor de familie a fost marcată însă de tragedie. Patru dintre cei opt copii ai lor şi Robert Schumann au murit, iar soţul ei şi unul dintre fiii lor şi-au sfârşit viaţa într-un azil.
CLARA SCHUMANN a suferit un accident vascular cerebral în 26 martie 1896 şi a murit pe 20 mai 1896, la vârsta de 76 de ani.
Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe