Google şi-a schimbat logoul pentru a sărbători 115 de ani de la descoperirea razelor X

Google şi-a schimbat logoul pentru a sărbători 115 de ani de la descoperirea razelor X, numele motorului din căutare fiind prezentat pe un fond negru, iar literele fiind construite din oase, asemenea unei radiografii.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului Google şi-a schimbat logoul pentru a sărbători 115 de ani de la descoperirea razelor X

Google şi-a schimbat logoul pentru a sărbători 115 de ani de la descoperirea razelor X

Razele X au fost descoperite în 1895 de fizicianul german Wilhelm Conrad Röntgen, fiind numite mai târziu radiaţii Roentgen sau Röntgen.

În timpul unor experimente, fizicianul Wilhelm Conrad Röntgen, bombardând un corp metalic cu electroni rapizi, a descoperit că acesta emite radiaţii foarte penetrante, pe care le-a denumit raze X.

Razele X sunt radiaţii electromagnetice ionizante, cu lungimi de undă mici, cuprinse între 0,1 şi 100 Å (ångström). Ele pătrund cu uşurinţă prin unele substanţe opace pentru lumină, de exemplu prin corpul omenesc, lamele metalice cu densitate mică, hârtie, lemn, sticlă şi altele, dar sunt absorbite de metalele cu densitatea mare, precum plumbul. Puterea lor de pătrundere depinde de masa atomică şi grosimea substanţei prin care trec.

Razele X au acţiune fiziologicǎ, distrugând celulele organice, fiind, în general, nocive pentru om. Pe această proprietate se bazeazǎ folosirea lor în tratamentul tumorilor canceroase, pentru distrugerea ţesuturilor bolnave.

Printre proprietăţile razelor X se mai numără fapul că se propagă, în vid, cu viteza luminii, nu sunt deviate de câmpuri electrice şi magnetice, produc fluorescenţa unor substanţe, sunt invizibile - adică, spre deosebire de lumină, nu impresionează ochiul omului - şi ionizeazǎ gazele prin care trec.

Google îşi modifică logoul pentru a marca diferite evenimente speciale din istoria şi cultura universală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici