- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (06.05.2013, 15:07)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GOOGLE vrea să pună taxe pe YOUTUBE: Accesul la o parte din conţinut, pe bază de abonament
GOOGLE pregăteşte un serviciu pe bază de abonament pentru unele dintre canalele video ale platformei online de videoclipuri YOUTUBE, în scopul finanţării unei game mai largi de conţinut şi adăugarea unei a doua surse de venituri.
Urmărește
2391 afișări
GOOGLE vrea să pună taxe pe YOUTUBE: Accesul la o parte din conţinut, pe bază de abonament
Măsura la care se lucrează de mai multe luni ar putea fi anunţată cel mai devreme în această săptămână şi s-ar putea aplica pentru până la 50 de canale YouTube, au declarat surse apropiate situaţiei, relatează Financial Times.
Utilizatorii se vor putea abona la fiecare canal pentru minim 1,99 dolari pe lună.
Serviciul de abonare va permite operatorilor de canale să realizeze conţinut precum show-uri TV şi filme, a spus o sursă apropiată situaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Publicitatea pe YouTube şi alte platforme video concurente a crescut rapid, dar reprezintă două o mică parte din bugetele de televiziune.
Publicitatea online, pe acest segment, va creşte de la 2,93 miliarde de dolari la 4,14 miliarde de dolari în 2013, estimează eMarketer, dar va reprezenta numai 2,4% din cheltuielile totale cu publicitatea.
YouTube atrage cea mai mare parte a acestor venituri.
Pivotal Research estimează că veniturile din publicitate ale YouTube vor urca de la 1,3 miliarde de dolari anul trecut la 2 miliarde de dolari în acest an, în timp ce Bernstein Research anticipează că aceste venituri vor avansa la peste 15 miliarde de dolari în următorii câţiva ani, la un nivel similar cu cele ale CBC şi Viacom.
YouTube a precizat pentru Financial Times că nu are nimic de anunţat în privinţa abonamentelor la canalele video, dar că vrea să creeze o platformă pe bază de abonament care ar putea aduce mai mult conţinut pe YouTube.
Între partenerii YouTube se numără Howcast, World Wrestling Entertainment, The Onion and Machinima şi nu este clar care canale s-au înscris pentru noul serviciu.
Canalele de televizune prin cablu şi satelit sunt interesate de serviciul pe bază de abonament al YouTube pentru a obţine venituri din show-uri mai vechi şi programe noi, a spus o sursă.
YouTube, care a depăşit un miliard de utilizatori pe lună, a propus deja in 2011 o serie de canale tematice gratuite, o modalitate de a pregăti terenul pentru crearea canalelor pe baza de abonament.
Platforma online a fost înfiinţată în 2005 de trei foşti angajaţi ai PayPal, iar în noiembrie 2006 a fost cumpărată de Google.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:13
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
astăzi, 08:46
Trump ameninţă să redobândească controlul asupra Canalului Panama