- Home
- Cultură-Media
- PARIS, (30.03.2010, 19:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google, Yahoo, eBay şi Amazon cer reglementarea neutralităţii internetului
Mai multe companii care au activităţi în domeniul internetului, precum Google, Yahoo!, eBay şi Amazon, cer reglementarea statutului neutru al internetului, după ce, timp de zece ani, această temă a fost dezbătută intens, informează ediţia electronică a cotidianului Le Figaro.
Urmărește
95 afișări
Google, Yahoo, eBay şi Amazon cer reglementarea neutralităţii internetului (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)
De mai bine de zece ani, în Statele Unite este dezbătută problema neutralităţii internetului. Prima dezbatere pe această temă a fost iniţiată la începutul anilor 2000, după fuziunea dintre AOL şi Time Warner. Această tranzacţie a adus în dezbatere probleme precum consecinţele trustizării verticale a unui furnizor de internet sau a unui grup media şi privilegierea anumitor conţinuturi de către furnizorii de cablu.
La dezbatere au luat parte numeroşi internauţi şi s-au publicat mai multe lucrări de specialitate pe această temă, printre care şi cea semantă de Tim Wu, profesor la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Columbia. Lucrearea lui Wu tratează problema neutralităţii mediului online şi discriminarea impusă de internetul de mare viteză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Discuţia a luat o turnură politică la mijlocul anilor 2000, când democraţii s-au declarat în favoarea unei reglementări a internetului, în timp ce republicanii au fost de părere că fiecare operator trebuie să îşi administreze singur reţele de internet.
Subiectul a fost readus în discuţie, recent, de preşedintele Comisie Federale a Comunicaţiilor (Federal Communications Commission - FCC), Julius Genachowski, un apropiat al preşedintelui american Barack Obama. Susţinut de Obama, Genachowski intenţionează să elaboreze un cadru legislativ în favoarea neutralităţii internetului chiar anul acesta.
Această reglementare a fost cerută de mari companii de internet precum Google, Yahoo!, eBay şi Amazon. De altfel, aceste companii sunt şi cele mai interesate de această reglementare deoarece doresc să îşi pună serviciile la dispoziţia tuturor internauţilor, indiferent ce furnizor de internet au aceştia.
Pe de altă parte, în absenţa unei legi, furnizorii de internet sunt tentaţi să îşi facă propriile reguli. Astfel, în august 2007, operatorul de servicii de internet Neuf Cegetel le-a interzis clienţilor săi accesul la site-ul video Dailymotion. În urma acestui incident, a fost creată Asociaţia serviciilor comunitare de internet (Asic), care luptă pentru protejarea drepturilor editorilor de site-uri.
Reprezentanţii marilor companii de internet din Statele Unite consideră că o legiferare a neutralităţii internetului este necesară pentru a permite apariţia şi dezvoltarea de noi servicii.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46