- Home
- Cultură-Media
- BERLIN, (07.12.2009, 18:56)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Grupul Axel Springer are propriul plan de taxare pentru accesarea conţinuturilor online
Reprezentanţii grupului Axel Springer, publisherul celul mai popular ziar din Europa, tabloidul Bild, sunt de părere că publisherii ar trebui să fie plătiţi pentru conţinuturile publicate online, informează ediţia electronică a cotidianului New York Times.
Urmărește
25 afișări
Grupul Axel Springer are propriul plan de taxare pentru accesarea conţinuturilor online (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Există o meta-filosofie a gratuităţii. Ar trebui să scăpăm de acestă filosofie", a declarat Christoph Keese, şeful departamentului de relaţii publice şi de strategii online a companiei Axel Springer.
"O lume puternic industrializată nu poate funcţiona pe bază de bârfe. Este nevoie de un jurnalism adevărat şi asta costă bani", a mai spus Keese.
Springer nu este singurul publisher care caută modalităţi de a câştiga bani din conţinuturile din mediul digital, pe fondul deciziei tot mai multor cititori de a renunţa la ediţiile tipărite şi a promisiunii neîndeplinite a publicităţii de a susţine ediţiile online.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Pe de altă parte, Rupert Murdoch, CEO şi Chairman al News Corp., a declarat că va introduce taxe pe toate site-urile ziarelor din portofoliul companiilor din consorţiul său. Reprezentanţii altor publisheri, printre care New York Times Co., care deţine şi titlul International Herald Tribune, au declarat că au în vedere introducerea de taxe pentru accesul la conţinuturile online.
Cu excepţia marilor companii media din Statele Unite, alte grupuri din alte regiuni nu au dat răspunsuri clare privind această problemă.
Potrivit lui Keese, Axel Springer are propriul său plan în ceea ce priveşte accesarea contra cost a conţinuturilor online. Conducerea Axel Springer doreşte ralierea mai multor companii, care să elaboreze un proiect comun în ceea ce priveşte conţinuturile online. Folosind acest sistem, Google sau alte motoare de căutare ar afişa în indexul cu rezultate ale căutărilor link-uri către articole din ziare, videoclipuri sau alte conţinuturi, de la mai mulţi furnizori, însă toate aceste ar avea ceva nou - o etichetă cu preţ.
Kesse este de părere că materialele jurnalistice la care s-a muncit mult trebuie să fie accesate contra cost, oferind ca exemplu fotografiile cu premierul italian Sivio Berlusconi, care statea la plajă alături de mai multe fotomodele, la vila sa din Sardinia. El crede că oamenii ar plăti cu siguranţă cel puţin cinci euro pentru astfel de conţinuturi.
Cu un singur click un utilizator ar putea să plătească şi să vadă fotografiile. Aceştia ar putea, de asemenea, să achiziţioneze un abonament care le-ar oferi acces la o gamă mai largă de date.
Planul Axel springer vizează şi o colaborare cu Google, companie pe care Murdoch a acuzat-o de "furt". Totuşi, Keese a declarat că Axel Springer este mulţumit de colaborarea cu Google, despre care crede că este un expert în digitalizarea conţinuturilor, având mai multă experienţă în mediul online decât orice alt publisher.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe