Evenimentul de la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez va fi urmat de o discuţie a scriitorului cu publicul.
„Luna amară/ Bitter Moon” (1992) este un film impresionant despre pasiune şi ură, despre dragoste şi moarte. Fiona şi Nigel Dobson fac o călătorie cu vaporul, din Turcia în India. Pe vas, ei fac cunoştinţă cu o tânără şi fermecătoare femeie şi cu soţul ei Oscar, invalid. Pe măsură ce se cunosc mai bine, Oscar îi povesteşte noului prieten dramatica lui poveste de dragoste, dominată de o pasiune distructivă, care începe ca o feerie, dar sfârşeşte ca un coşmar.
Totodată, sâmbătă, de la ora 16.00, atriumul Institutului Francez va găzdui o conferinţă cu Pascal Bruckner pe tema familiei, care va fi urmat, începând cu ora 18.00, de o prezentare a operei sale şi o sesiune de autografe.
Pe de altă parte, joi, de la ora 18.30, la Librăria Cărtureşti-Verona din Bucureşti, scriitorul îşi va lansa cel mai recent roman, unul autobiografic, „Fiul cel bun”. Cartea a apărut recent în limba română la editura Trei, în traducerea lui Doru Mareş.
Alături de Pascal Bruckner, la evenimentul de lansare a romanului „Fiul cel bun” se vor afla Svetlana Cârstean şi Magdalena Mărculescu.
Născut la Paris, în 1948, Pascal Bruckner este romancier şi eseist, o figură emblematică a intelectualităţii franceze. La editura Trei au apărut toate romanele sale: „Casa îngerilor”, „Luni de fiere”, „Hoţii de frumuseţe”, „Care dintre noi doi l-a născocit pe celălalt?”, „Iubirea faţă de aproapele”, „Căpcăunii anonimi”, „Copilul divin”, „Palatul chelfănelii”, „Iubito, eu mă micşorez!…”, „Păzea, se-ntoarce Moş Crăciun!”, „Paria”, precum şi volumele de eseuri „Noua dezordine amoroasă”, „Fanaticii apocalipsei”, „Paradoxul iubirii”, „Căsătoria din dragoste”, „Euforia perpetuă”, „Mizeria prosperităţii”, „Tirania penitenţei. Eseu despre masochismul occidental”.