Guvernul Bavariei sprijină înfiinţarea unui Institut Cultural Român la Nürnberg-München

Guvernul Bavariei sprijină înfiinţarea Institutului Cultural Român de la Nürnberg-München, în urma discuţiilor dintre preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Andrei Marga, şi reprezentanţii Guvernului şi Parlamentului din Bavaria (Germania), informează ICR.

Urmărește
217 afișări
Imaginea articolului Guvernul Bavariei sprijină înfiinţarea unui Institut Cultural Român la Nürnberg-München

Guvernul Bavariei sprijină înfiinţarea unui Institut Cultural Român la Nürnberg-München (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Astfel, pe 21 decembrie, preşedintele ICR va discuta la München cu Martin Neumeyer, responsabil al Guvernului bavarez pentru integrare, precum şi cu membri ai Guvernului bavarez, cu privire la amplasarea şi organizarea noului institut.

Această opţiune de înfiinţare a unei sucursale ICR la Nürnberg-München "ţine seama de ponderea culturii Bavariei în Germania, Europa şi în lume şi de importantul grup al diasporei româneşti din Bavaria", spun reprezentanţii ICR.

Pe 8 octombrie, conducerea ICR şi-a anunţat intenţia de a deschide filiale în şapte mari oraşe ale lumii - Beijing, Moscova, São Paulo, Alexandria, Atena, München-Nürnberg, Kiev -, aceasta fiind una dintre misiunile ICR pentru a asigura "cunoaşterea mai bună şi sporirea prestigiului culturii române în străinătate".

În prezent, reţeaua institutelor culturale româneşti din străinătate cuprinde 17 institute - Berlin, Bruxelles, Chişinău, Istanbul, Lisabona, Londra, Madrid, New York, Paris, Praga Roma, Stockholm, Tel Aviv, Varşovia, Veneţia şi Viena - cel de la Budapesta primind, în decembrie 2007, o extensie la Seghedin.

La mijlocul lunii septembrie, Andrei Marga, preşedintele ICR, a declarat că a transmis Guvernului o solicitare de majorare a bugetului institutului, pentru deschiderea de noi filiale în America Latină, China şi Rusia şi pentru plata noilor angajaţi.

De asemenea, la sfârşitul lunii septembrie, conducerea ICR a anunţat că va deschide patru noi filiale în ţară - Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova -, ca parte a "efortului de a face activitatea Institutului Cultural Român cât mai accesibilă celor interesaţi din întreaga ţară". Cele patru noi filiale ale ICR vor fi deschise în cooperare cu primăriile şi consiliile judeţene respective.

Fiecare dintre filiale va fi condusă de un director şi un director adjunct, desemnaţi de Institutul Cultural Român. Directoratul va fi asistat de 3-5 referenţi.

În acest sens, pe 8 octombrie, ICR a propus spre desemnare în funcţiile de directori de filială pe Cassian Maria Spiridon (director) şi Marius Chelaru (director adjunct), pentru filiala din Iaşi, Irina Petraş (director) şi Pompei Cocean (director adjunct), pentru filiala de la Cluj-Napoca, Gheorghe Schwartz (director) şi Lucian Alexiu (director adjunct), la filiala de la Timişoara, şi Valentin Coşoveanu (director) şi Marinela Pârvulescu (director adjunct), pentru filiala ICR de la Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici