- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.12.2008, 21:04)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Haralamb Zincă a murit (Video)
Scriitorul de romane poliţiste Haralamb Zincă a decedat în ziua de Crăciun la vârsta de 85 de ani, informează TVR 1.
Urmărește
266 afișări
Haralamb Zincă a murit (Video)
Haralamb Zincă, pe numele său real Hary Isac Zilberman, a încetat din viaţă de Crăciun, la vârsta de 85 de ani, după ce, de-a lungul carierei sale scriitoriceşti, a îmbogăţit literatura română cu numeroase romane poliţiste şi de spionaj.
Haralamb Zincă va fi înmormântat luni, la Cimitirul Evreiesc de lângă staţia Eroii Revoluţiei din Bucureşti.
Hary Isac Zilberman s-a născut pe 4 iulie 1923, la Roman. El s-a impus în literatura română ca un adevărat clasic al literaturii poliţiste, fiind autorul a peste 50 de cărţi poliţiste şi de spionaj, dar şi a unor cărţi-document.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Haralamb Zincă a primit, în 1971, Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi, în 1976, Premiul Uniunii Scriitorilor din România.
Prin intermediul romanelor sale poliţiste şi de spionaj, scriitorul a surprins şi captivat generaţii întregi de cititori. Prin felul lor de a fi şi de a acţiona, eroii lui Haralamb Zincă sunt comparabili cu cei din romanele Agathei Christie.
Printre romanele scrise de Zincă se numără: "Moartea vine pe banda de magnetofon" (1947), "Şi a fost ora H" (1971, premiată cu Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti), "Dragul meu Sherlock Holmes" (1977), "Ultima noapte de război, prima zi de pace" (1985), "Noaptea cea mai lungă" (1986), "Marea confruntare" (1987), "Fiecare om cu clepsidra lui" (1988), "Revelion '45" (1989), "Spion prin arhive secrete" (1993) şi "Moarta mirosea a Christian Dior" (1997).
Fiul scriitorului, Andrei Zincă, locuieşte în Statele Unite şi este regizor. El a regizat şi serialul "La Urgenţă", difuzat de TVR.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe