- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (20.05.2011, 16:41)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Harta şi teritoriul" de Michel Houellebecq a apărut la Polirom
Cartea "Harta şi teritoriul" de Michel Houellebecq, recompensat anul trecut cu premiul Goncourt, a apărut la Polirom, informează editura.
Urmărește
45 afișări
Deopotrivă clasic şi modern, "Harta şi teritoriul" (2010) este romanul unui scriitor ajuns la maturitate, care meditează cu o detaşare ironic-melancolică asupra stării lumii şi a fiinţelor ce o populează.
Naraţiunea urmăreşte parcursul biografic şi creativ al lui Jed Martin, un artist mizantrop care devine faimos în întrega lume datorită fotografiilor de hărţi realizate pentru Ghidurile Michelin şi a ciclului său de portrete înfăţişând meserii. Contrar tuturor aşteptărilor, arta sa conceptuală, lipsită de orice suflu cultural, se dovedeşte a fi un mare succes comercial. Printr-o magistrală punere în abis, povestea ia o întorsătură insolită când Michel Houellebecq, care îi pozează lui Jed pentru portretul înfăţişând meseria de scriitor, devine personaj al propriului roman şi este omorât cu un sadism cutremurător în casa lui din Loiret.
Michel Houellebecq, născut la 26 februarie 1958, La Reunion, Franţa, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai controversaţi scriitori francezi contemporani. În 1992, vede lumina tiparului primul său volum de poeme, "Pe urmele fericirii", distins cu premiul Tristan Tzara. În 1994, publică primul roman, "Extinderea domeniului luptei", care îl face cunoscut publicului larg. Al doilea volum de poeme, "Extinderea domeniului luptei", obţine Prix de Flore în 1996. În 1998, publică simultan volumul de texte critice "Intervenţii" şi romanul "Particulele elementare", tradus în peste douăzeci şi cinci de limbi şi recompensat cu Prix Novembre. În 2000, îi apar un disc, "Prezenţa umană", cu poeme în lectură proprie, acompaniate de muzica lui Bertrand Burgalat, şi "Lanzarote", un volum între reportaj şi ficţiune, cu fotografii. Se stabileşte în Irlanda după care, în 2001, publică romanul "Platforma", care cunoaşte, asemenea "Particulelor elementare", un succes fulminant. În anul 2002, devine primul francez căruia i s-a acordat prestigiosul IMPAC Dublin Literary Award.
În colecţia "Biblioteca Polirom", de acelaşi autor, au fost traduse: "Platforma" (2003), "Extinderea domeniului luptei" (2005), "Particulele elementare" (ediţia a doua revazută, 2006), "Posibilitatea unei insule" (2006) şi "Inamici publici" (2008; Polirom, 2009), în colaborare cu Bernard-Henry Lévy.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe