- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (17.05.2008, 17:28)
Harta spaţiilor de relaxare din Bucureşti
O echipă de arhitecţi de la Asociaţia Spaţiu Urban Bucureşti, a trasat, sâmbătă, o linie albastră, de nouă kilometri, care leagă zone importante din centrul Bucureştiului, unde urmează să fie amenajate spaţii de relaxare pentru localnici.
Urmărește
250 afișări
Harta spaţiilor de relaxare din Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)
Arhitecţii au pornit, de la şase dimineaţa, pe traseul Ateneul Român, Piaţa Unirii, strada George Georgescu (fosta Calea Rahovei), strada Uranus, Muzeul Naţional al Artei Contemporane, Podul Izvor, Sala Palatului, Piaţa Amzei, Atheneul Român.
Pe traseu, ei şi-au explicat ideile pentru fiecare loc, arătând exact ceea ce înseamnă Proiectul Transcentral Urban Bucureşti, iniţiat de 14 birouri de arhitectură, în urmă cu un an, şi prezentat la Anuala de Arhitectură de la Bucureşti.
Scopul proiectului este să redea Bucureştiului oamenilor care locuiesc aici, cei care ar trebui să îl vadă şi să îl parcurgă relaxaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Explozie la Muzeul Drents, Olanda: Coiful de la Coţofeneşti şi alte trei brăţări dacice au fost furate / Reacţiile politicienilor / Dosar penal deschis din oficiu
-
Raluca Turcan, fostul ministru al Culturii: Nu ministerul decide conţinutul colecţiilor
-
Ceaţa afectează circulaţia pe drumurile din ţară. Ce recomandă poliţistii
Tot traseul a fost filmat de echipa regizorului Cristi Puiu, filmul urmând a fi prezentat la Anuala de Arhitectura de la Bucureşti din acest an, precum şi la Festivalul Internaţional de Arhitectură de la Londra.
În proiect sunt abordate mai multe tronsoane, planul de fezabilitate pentru primul tronson (Piaţa Romană - Piaţa Unirii) fiind aprobat pe 8 mai de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Proiectul arhitecţilor include un ansamblu de zone şi "camere urbane". Astfel, circuitul bucureşteanului care vrea să se relaxeze va trece prin „Piaţa turistică” (Piaţa Amzei) şi camera „Podul” (zona 1), „Camera de cultură clasică” (Piaţa Enescu) şi „Camera academică” (Universitatea Bucureşti, UAIM) - zona 2 -, „Camera istorică” (Centrul istoric), „Camera de entertainment, de cultură populară de consum” (Unirea Mall, Bulevardul Unirii) şi „Camera mistică tradiţională” (Dealul Mitropoliei) - zona 3 -, „Camera de cultură alternativă” (Rahova-Uranus) şi „Camera de cultură contemporană” (Muzeul Naţional al Artei Contemporane) - zona 5 - şi „Camera de ambianţă” (strada Arthur Verona – Piaţa Lahovari), care face parte din zona 6.Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De ce erau atât de valoroase obiectele dacice furate de la muzeul din Olanda. Ce spune directorul Muzeului Național de Istorie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe