- Home
- Cultură-Media
- LOS ANGELES, (16.10.2014, 17:11)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
HBO va lansa un serviciu video exclusiv online în SUA, începând din 2015
HBO, una dintre cele mai importante televiziuni ale grupului de media Time Warner, va lansa în SUA un serviciu de conţinuturi video difuzate exclusiv online, începând din 2015, o decizie care face parte din strategia companiei de a deveni un concurent puternic pentru Netflix şi de a-şi creşte veniturile.
Urmărește
111 afișări
HBO va lansa un serviciu video exclusiv online în SUA, începând din 2015
Preşedintele-director general al Time Warner, Jeffrey Bewkes, a subliniat, miercuri, oportunităţile reprezentate de "cererea în puternică creştere pentru conţinuturile video de înaltă calitate".
Potrivit AFP, una dintre televiziunile de marcă în domeniu ale Time Warner este canalul cu plată HBO, celebru pentru serialele de succes "Clanul Soprano", "Totul despre sex" şi "Urzeala tronurilor".
"În 2015, vom lansa un serviciu HBO independent, prin internet, în SUA", a anunţat patronul postului, Richard Plepler, explicând că doreşte să "utilizeze toate mijloacele aflate la dispoziţia lor" pentru a seduce clienţi noi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
HBO deţine deja un serviciu care permite vizionarea online la cerere (Video on Demand, VOD), HBO Go, dar acesta este accesibil în prezent doar pentru abonaţii televiziunii - inclusiv în România -, prin intermediul unei companii de cablu.
Noul produs, care va intra în concurenţă cu servicii de conţinuturi video difuzate în streaming, precum Netflix şi Amazon, vizează "10 milioane de locuinţe din SUA, care nu dispun decât de un acces la internet de mare viteză", dar nu şi de acces la televiziune prin cablu. Numărul acestora este în creştere, a spus Pleper, care vorbeşte despre o oportunitate care trebuie neapărat exploatată.
James McQuivey, un analist de la cabinetul Forrester, vorbeşte despre o evoluţie "inevitabilă din momentul în care oamenii au început să vizioneze conţinuturi în streaming".
"HBO are cu siguranţă conţinuturi pentru micul ecran cu mare priză la public şi atrage populaţie tânără, deschisă şi educată, mai susceptibilă să abandoneze abonamentele la televiziunea prin cablu în următorii cinci-zece ani", a spus acesta, estimând că decizia companiei de media va deschide calea şi altor grupuri din domeniu.
Time Warner şi-a îndreptat atenţia în ultimii ani spre conţinuturile audiovizuale (cele difuzate pe posturile sale de televiziune, printre care se numără HBO, şi cele produse de studiourile de cinema Warner Bros.), separându-se treptat de compania de internet AOL, de compania de cablu Time Warner Cable şi mai recent de publicaţiile din grupul Time Inc.
Oficialii Netflix Reed Hastings şi David Wells au spus, într-o scrisoare adresată acţionarilor, că nu sunt surprinşi de iniţiativa HBO.
"Spunem din 2011 că HBO va fi principalul nostru concurent pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte conţinuturile", au precizat aceştia, care au adăugat că această concurenţă este un lucru benefic, ce îi va ajuta să se dezvolte în continuare.
Recenta expansiune în Europa a companiei Netflix nu i-a permis să atragă numărul de utilizatori dorit în al treilea trimestru al anului, iar acest lucru va afecta profiturile din trimestru al patrulea.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe