Horaţiu Mălăele a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în prezenţa prietenilor şi colaboratorilor - FOTO

Actorul Horaţiu Mălăele a primit, joi, o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală şi a ţinut să recite un catren compus de el cu ocazia acestui eveniment, la care au participat, printre alţii, Meda Victor, Tudor Chirilă şi George Mihăiţă.

Urmărește
753 afișări
Imaginea articolului Horaţiu Mălăele a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în prezenţa prietenilor şi colaboratorilor - FOTO

Horaţiu Mălăele a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în prezenţa prietenilor şi colaboratorilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Unu' e pus la grătar/ Altu' stă interimar/ Unu' e prins cu ocaua/ Numai eu sunt dus cu steaua", a recitat Horaţiu Mălăele, înainte de a dezveli steaua care i-a fost dedicată.

De altfel, George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, unul dintre iniţiatorii proiectului Aleea Celebrităţilor, a subliniat că steaua lui Horaţiu Mălăele este cea care închide primul cerc format din aceste simboluri dedicate artiştilor români din teatru şi film.

Invitat să îi aducă un omagiu lui Horaţiu Mălăele, actorul George Mihăiţă a fost scurt şi concis: "Pentru mine, Horaţiu Mălăele este Pasărea Măiastră a lui Brâncuşi".

La evenimentul de joi au mai vorbit primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

"Deşi nu sunt primar, mi-am pregătit un discurs", a glumit Mălăele la începutul intervenţiei sale. "Numai la noi se putea întâmpla. Stelele sunt pe pământ, România e în aer", a continuat el, spre amuzamentul asistenţei, pe care a salutat-o, la final, cu urarea: "Să fiţi sănătoşi şi veseli".

Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame este un proiect cultural iniţial de Teatrul Metropolis, Primăria Capitalei şi Cocor, care găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Celebrul Walk of Fame românesc a fost inaugurat în ianuarie 2011. Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală strălucesc deja stelele altor mari personalităţi - Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Ştefan Iordache (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana-Ionescu, Sebastian Papaiani, Ion Caramitru, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihuţ, Marin Moraru, Iurie Darie -, dar şi a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Horaţiu Mălăele este actor de teatru şi film, regizor, caricaturist, pictor şi scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu, cu rolul Fadinard din "Pălăria florentină", de Eugene Labiche. În 1975, şi-a început cariera de actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, ca apoi să ajungă în Bucureşti, după anii 1980, la Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, excelând în numeroase roluri de dramă şi comedie.

Printre numeroasele spectacole regizate cu mare succes la public se numără: "Puricele","O sărbătoare princiară", "Poiana boilor", "Podu'", "Lecţia", "Măscăriciul", "Revizorul", "Carlo contra Carlo", "S-a sfârşit cum a-nceput".

În 1975 a debutat şi în film, în "Muntele ascuns", în regia lui Andrei Cătălin Băleanu, pentru ca apoi să fie distribuit în pelicule de mari regizori români, ca Alexandru Bocăneţ, Mircea Daneliuc, Sergiu Nicolaescu etc. În 2000, a jucat în "Amen", în regia lui Costa-Gavras, pentru ca în 2008 să regizeze primul său film, "Nunta mută".

De la debut şi până în prezent, Horaţiu Mălăele a obţinut numeroase premii pentru interpretare şi pentru regie, dar şi premii speciale: trofeul UNITER, în 1992, pentru "Mincinosul", trofeul pentru regie la Festivalul Comediei Româneşti, în 1994, premiul UNITER, pentru "Unde-i revolverul", în 1998 etc.

A debutat ca scriitor cu "Horaţiu despre Mălăele", iar anul acesta a publicat volumul "Rătăcire".

Actorul-scriitor-caricaturist nu ştie dacă el a ales teatrul sau teatrul l-a ales pe el şi crede că este bine să fii modest, "dar să ai orgoliul modestiei tale", după cum declara într-un interviu. Se consideră un om obişnuit, care vrea doar să comunice cu lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici