- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (15.07.2015, 15:32)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Horaţiu Mălăele îşi sărbătoreşte cea de-a 63-a aniversare pe scenă, în spectacolul "Dineu cu proşti"
Actorul Horaţiu Mălăele îşi va sărbători cea de-a 63-a aniversare pe scenă, printr-o serie de trei reprezentaţii ale spectacolului "Dineu cu proşti", pe 31 iulie, 1 şi 2 august, de la ora 20.00, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti.
Urmărește
181 afișări
Horaţiu Mălăele (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)
Teatrul Tineretului (Palatul Naţional al Copiilor) va găzdui o sărbătoare ca în basme - trei zile la rând va fi pus în scenă "Dineu cu proşti", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Astfel, pe 31 iulie, 1 şi 2 august, publicul este invitat la un festin la care, alături de sărbătoritul Horaţiu Mălăele (născut pe 1 august 1952), îi va revedea pe Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Costina Ciuciulică, Teodora Mareş, Dorin Andone, Tomi Cristin şi Alexandru Georgescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
În savuroasa partitură este vorba despre o joacă de oameni mari: un grup de intelectuali, plictisiţi de viaţa pariziană, se ţine de şotii. În fiecare miercuri seară, se întâlnesc pentru un "Dineu cu proşti". Adică fiecare dintre ei, după ce a scotocit după cel mai prost dintre proşti şi i-a întocmit cu meticulozitate dosarul, îşi aduce la întâlnirea simandicoasă exemplarul.
Ca întotdeauna, dincolo de tot amuzamentul, în comedie se înfige câte-o suliţă de tragic. În spatele prostului de menajerie se ascund drama şi tristeţea. Astfel, François, care se prinde în final de schemă, rosteşte cu lacrimile-n gât şi cu un tragism de care nu poate fi crezut în stare: "Să vă gândiţi de o mie de ori înainte să spuneţi despre cineva că este prost!". Lecţia adevărată o încasează tocmai cei care se credeau geniali: "De două ore primesc palmă după palmă. Aţi reuşit să-i răzbunaţi pe toţi proştii, de la toate dineurile!", rosteşte la final gazda festinului.
Biletele pot fi cumpărate la preţul de 100 de lei, de la casa de bilete Startickets, de la Palatul Naţional al Copiilor şi, online, de pe startickets.ro şi bilete.ro.
Horaţiu Mălăele, născut pe 1 august 1952, este actor de teatru şi film, regizor, caricaturist, pictor şi scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu, cu rolul Fadinard din "Pălăria florentină", de Eugene Labiche. În 1975, şi-a început cariera de actor la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, pentru ca apoi să ajungă în Bucureşti, după anii 1980, la Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, excelând în numeroase roluri de dramă şi comedie.
Printre numeroasele spectacole regizate cu mare succes la public se numără "Puricele","O sărbătoare princiară", "Poiana boilor", "Podu'", "Lecţia", "Măscăriciul", "Revizorul", "Carlo contra Carlo", "S-a sfârşit cum a-nceput".
În 1975 a debutat şi în film, în "Muntele ascuns", în regia lui Andrei Cătălin Băleanu, pentru ca apoi să fie distribuit în pelicule de mari regizori români, ca Alexandru Bocăneţ, Mircea Daneliuc, Sergiu Nicolaescu etc. În 2000, a jucat în "Amen", în regia lui Costa-Gavras, pentru ca în 2008 să regizeze primul său film, "Nunta mută". Acesta a regizat şi comedia "Funeralii fericite".
De la debut şi până în prezent, Horaţiu Mălăele a obţinut numeroase premii pentru interpretare şi pentru regie, dar şi distincţii speciale: trofeul UNITER, în 1992, pentru "Mincinosul", trofeul pentru regie la Festivalul Comediei Româneşti, în 1994, premiul UNITER, pentru "Unde-i revolverul", în 1998 etc.
A debutat ca scriitor cu "Horaţiu despre Mălăele" şi a mai publicat volumul "Rătăcire".
În anul 2012, Horaţiu Mălăele a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe