Horaţiu Mălăele îşi sărbătoreşte cea de-a 63-a aniversare pe scenă, în spectacolul "Dineu cu proşti"

Actorul Horaţiu Mălăele îşi va sărbători cea de-a 63-a aniversare pe scenă, printr-o serie de trei reprezentaţii ale spectacolului "Dineu cu proşti", pe 31 iulie, 1 şi 2 august, de la ora 20.00, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti.

Urmărește
181 afișări
Imaginea articolului Horaţiu Mălăele îşi sărbătoreşte cea de-a 63-a aniversare pe scenă, în spectacolul "Dineu cu proşti"

Horaţiu Mălăele (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Teatrul Tineretului (Palatul Naţional al Copiilor) va găzdui o sărbătoare ca în basme - trei zile la rând va fi pus în scenă "Dineu cu proşti", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, pe 31 iulie, 1 şi 2 august, publicul este invitat la un festin la care, alături de sărbătoritul Horaţiu Mălăele (născut pe 1 august 1952), îi va revedea pe Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Costina Ciuciulică, Teodora Mareş, Dorin Andone, Tomi Cristin şi Alexandru Georgescu.

În savuroasa partitură este vorba despre o joacă de oameni mari: un grup de intelectuali, plictisiţi de viaţa pariziană, se ţine de şotii. În fiecare miercuri seară, se întâlnesc pentru un "Dineu cu proşti". Adică fiecare dintre ei, după ce a scotocit după cel mai prost dintre proşti şi i-a întocmit cu meticulozitate dosarul, îşi aduce la întâlnirea simandicoasă exemplarul.

Ca întotdeauna, dincolo de tot amuzamentul, în comedie se înfige câte-o suliţă de tragic. În spatele prostului de menajerie se ascund drama şi tristeţea. Astfel, François, care se prinde în final de schemă, rosteşte cu lacrimile-n gât şi cu un tragism de care nu poate fi crezut în stare: "Să vă gândiţi de o mie de ori înainte să spuneţi despre cineva că este prost!". Lecţia adevărată o încasează tocmai cei care se credeau geniali: "De două ore primesc palmă după palmă. Aţi reuşit să-i răzbunaţi pe toţi proştii, de la toate dineurile!", rosteşte la final gazda festinului.

Biletele pot fi cumpărate la preţul de 100 de lei, de la casa de bilete Startickets, de la Palatul Naţional al Copiilor şi, online, de pe startickets.ro şi bilete.ro.

Horaţiu Mălăele, născut pe 1 august 1952, este actor de teatru şi film, regizor, caricaturist, pictor şi scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu, cu rolul Fadinard din "Pălăria florentină", de Eugene Labiche. În 1975, şi-a început cariera de actor la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, pentru ca apoi să ajungă în Bucureşti, după anii 1980, la Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, excelând în numeroase roluri de dramă şi comedie.

Printre numeroasele spectacole regizate cu mare succes la public se numără "Puricele","O sărbătoare princiară", "Poiana boilor", "Podu'", "Lecţia", "Măscăriciul", "Revizorul", "Carlo contra Carlo", "S-a sfârşit cum a-nceput".

În 1975 a debutat şi în film, în "Muntele ascuns", în regia lui Andrei Cătălin Băleanu, pentru ca apoi să fie distribuit în pelicule de mari regizori români, ca Alexandru Bocăneţ, Mircea Daneliuc, Sergiu Nicolaescu etc. În 2000, a jucat în "Amen", în regia lui Costa-Gavras, pentru ca în 2008 să regizeze primul său film, "Nunta mută". Acesta a regizat şi comedia "Funeralii fericite".

De la debut şi până în prezent, Horaţiu Mălăele a obţinut numeroase premii pentru interpretare şi pentru regie, dar şi distincţii speciale: trofeul UNITER, în 1992, pentru "Mincinosul", trofeul pentru regie la Festivalul Comediei Româneşti, în 1994, premiul UNITER, pentru "Unde-i revolverul", în 1998 etc.

A debutat ca scriitor cu "Horaţiu despre Mălăele" şi a mai publicat volumul "Rătăcire".

În anul 2012, Horaţiu Mălăele a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici