- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.09.2009, 01:17)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Huiduieli la Festivalul "Enescu", când Paleologu a rostit numele lui Băsescu
Theodor Paleologu, ministrul Culturii, l-a decorat, marţi seară, la Sala Palatului, pe violonistul şi dirijorul rus Maxim Vengerov, cu ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, în numele lui Traian Băsescu, o parte dintre spectatorii prezenţi huiduind la rostirea numelui şefului statului.
Urmărește
54 afișări
Huiduieli la Festivalul "Enescu", când Paleologu a rostit numele lui Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)
Marţi seară, la Sala Palatului din Bucureşti, Maxim Vengerov, una dintre vedetele Festivalului "George Enescu", care se află în plină desfăşurare în Capitală, a dirijat Orchestra Filarmonicii "George Enescu", care i-a avut solişti pe Alexandru Tomescu (vioară), Horia Mihail (pian) şi Răzvan Suma (violoncel). Aceştia au prezentat un program de Beethoven - Uvertura "Leonora III" op. 72a, Triplul Concert pentru pian, vioară, violoncel şi orchestră în Do Major op. 56 şi celebra Simfonia nr. 5 în do minor op. 67.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
În finalul concertului, pe care publicul l-a răsplătit cu aproape cinci minute de aplauze, ministrul Theodor Paleologu a intrat în scenă şi, după ce l-a felicitat pe Maxim Vengerov, i-a înmânat acestuia ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, menţionând că distincţia este oferită în numele preşedintelui Traian Băsescu. La menţionarea numelui şefului statului, o parte dintre spectatori au huiduit şi fluierat. Totuşi, publicul a aplaudat în momentul în care violonistul-dirijor şi-a primit decoraţia.
"E o zi foarte specială pentru mine. Vin în ţara în care s-a născut cel mai mare idol al meu - Enescu", a declarat Maxim Vengerov. De asemenea, celebrul muzician a mai spus că a fost un adevărat privilegiu să lucreze cu o asemenea orchestră "fantastică" şi a promis că se va întoarce şi în calitate de violonist.
Maxim Vengerov ar fi trebuit să susţină un concert la Festivalul Enescu din 2007, alături de London Symphony Orchestra, pe care l-a anulat însă din cauza unei luxaţii la braţ, fapt care l-a şi determinat să îşi înceapă o carieră în dirijorat.
În mai 2008 el a venit la Bucureşti, unde a dirijat Filarmonica "George Enescu" în două concerte din stagiunea instituţiei de spectacole.
Violonistul Maxim Vengerov s-a născut la Novosibirsk, în Siberia, şi a început să cânte la vioară de la vârsta de patru ani. Un an mai târziu a susţinut primul său recital, în oraşul natal, iar la 20 de ani devenise deja unul dintre cei mai mari violonişti ai lumii. Vengerov a cântat alături de mari orchestre ale lumii, ca Royal Concertgebouw Orchestra, BBC Philharmonic, The Singapore Symphony Orchestra. El cântă la o vioară Stradivarius Kreutzer (1727), pe care a achiziţionat-o în 1998.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe