Humanitas Fiction lansează trei romane cu personaje feminine, pe 3 martie

Editura Humanitas Fiction lansează, pe 3 martie, trei noi romane cu trei personaje feminine fascinante, apărute în colecţia "Raftul Denisei" - "Cazul Jane Eyre", de Jasper Fforde, "Femeia din amiază", de Julia Frank, şi "Tânără în comă", de Douglas Coupland, informează un comunicat.

Urmărește
46 afișări

În cadrul evenimentului, care va avea loc la ceainăria Cărtureşti din Bucureşti, vor vorbi Simona Kessler, Florin Iaru, Cristian Teodorescu şi Denisa Comănescu, iar invitatul special va fi actriţa Maia Morgenstern.

"Cazul Jane Eyre" este o carte tradusă în peste 20 de limbi străine, un bestseller internaţional. Volumul este primul roman dintr-o serie de mare succes în Marea Britanie, America şi multe ţări din Europa. Thursday este o eroină sensibilă, deşteaptă şi cultă, care poate să pătrundă în lumea ficţiunii literare şi să-şi pună în valoare talentul detectivistic. Într-o lume fantastică din 1985, unde păsările dodo au fost reînviate prin secvenţiere genetică şi sunt animale de companie, războiul din Crimeea nu s-a terminat, Anglia este un stat aproape militarizat, unde suprarealiştii duc lupte de stradă cu renascentiştii, iar beletristica este o obsesie planetară, detectivul literar Thursday Next e nevoită să plece în urmărirea unuia dintre cei mai căutaţi criminali, Acheron Hades, care răpeşte personaje din cărţi.

"Femeia din amiază", de Julia Franck, este un roman distins cu Deutscher Buchpreis, tradus în 35 de limbi străine şi vândut în peste un milion de exemplare. Acţiunea romanului se petrece în vara lui 1945. O gară mică, undeva în estul Germaniei, este asaltată de populaţia înfricoşată care visează să prindă un tren spre Vest. Helene şi fiul său sunt fugari, dar micul Peter nici nu-şi imaginează că, de fapt, coşmarul abia începe: mama lui îl abandonează pe o bancă din gară. Sfâşiată de durerea despărţirii, aceasta rupe, odată cu cordonul ombilical ce-o uneşte cu fiul ei, şi legăturile cu trecutul, în care a trebuit să îndure tortura unei mame bolnave psihic, moartea tragică a bărbatului iubit şi căsătoria umilitoare cu un inginer nazist.

"Tânără în comă" este unul dintre cele mai traduse romane ale lui Douglas Coupland, după care BBC a realizat o adaptare radiofonică de succes în 2008. Nimeni nu ştie dacă alcoolul şi calmantele înghiţite în timpul unei petreceri, în iarna lui 1979, sunt sau nu cauza comei în care intră tânăra Karen, eroina romanului. Însă acest eveniment tragic îşi va pune amprenta asupra următorilor douăzeci de ani din viaţa tuturor prietenilor ei, produse tipice ale suburbiei nord-americane. Richard, iubitul adolescentei, trebuie să lupte cu fluctuaţiile bursei şi ale pieţei imobiliare şi să învingă alcoolismul, având în acelaşi timp grijă de fiica lui, pe care o Karen inconştientă a adus-o pe lume în primul an de comă. Pam, supermodelul dependent de droguri, ajunge make-up artist în industria cinematografică, în vreme ce prietenul ei fabrică monştri pentru filmele de groază pe care Hollywoodul le turnează în Canada. Wendy e medic, dar n-a cunoscut niciodată iubirea, întrucât cel de care era îndrăgostită, Jared, a murit de leucemie în ultimul an de liceu. Toţi îşi trăiesc viaţa abulic, ca pe un vis anost şi interminabil, într-o lume ca un perpetuum mobile decerebrat. Când, după aproape optsprezece ani, Karen deschide ochii, un suflu de speranţă le răscoleşte rutina, conferindu-i brusc un sens nebănuit. Însă somnul cel lung al tinerei a fost bântuit de coşmaruri apocaliptice, ce se dovedesc premonitorii. Douglas Coupland a scris acest roman după o călătorie extenuantă în Europa, iar titlul i-a fost inspirat de cântecul "Girlfriend in a Coma" al formaţiei britanice The Smiths.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici