ICR acordă burse „Enescu” şi „Brâncuşi” la Paris. Până când se pot înscrie artiştii

Institutul Cultural Român (ICR) a lansat un apel la candidaturi pentru a oferi patru burse în anul 2025, sub forma unor stagii de trei luni la Cité Internationale des Arts din Paris. Artiştii interesaţi sunt aşteptaţi să-şi depună dosarele până la data de 18 octombrie.

Urmărește
48 afișări
Imaginea articolului ICR acordă burse „Enescu” şi „Brâncuşi” la Paris. Până când se pot înscrie artiştii

ICR acordă burse „Enescu” şi „Brâncuşi” la Paris. Până când se pot înscrie artiştii

ICR acordă două burse „Constantin Brâncuşi”, dedicate artiştilor plastici sau vizuali români, şi două burse „George Enescu”, dedicate muzicienilor români. Artiştii interesaţi sunt aşteptaţi să-şi depună dosarele de candidatură până la data de 18 octombrie, ora 16:00, prin e-mail. Valoarea fiecărei burse este de 6.000 de euro.

Obiectivul principal al programului de burse este introducerea artiştilor români în circuitul valorilor europene, prin oportunitatea de a lucra într-un mediu artistic internaţional.

Programul se adresează artiştilor români cu studii universitare de specialitate încheiate şi cu performanţe recunoscute în domeniu. Selecţia este făcută de o comisie independentă de specialişti, personalităţi recunoscute în domeniile de referinţă, pe baza dosarelor de candidatură primite.

Cité Internationale des Arts este o fundaţie privată recunoscută ca organizaţie de interes public. Este localizată în cartierele Marais şi Montmartre din Paris, iar în fiecare lună, în parteneriat cu peste 130 de organizaţii franceze şi internaţionale, primeşte peste 300 de artişti în rezidenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
burse,
arta,
paris

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici