Ileana Stana-Ionescu şi Sebastian Papaiani vor primi joi câte o stea pe Walk of Fame din Capitală

Actorii Ileana Stana-Ionescu şi Sebastian Papaiani vor primi, joi, câte o stea pe Walk of Fame - Aleea Celebrităţilor din Bucureşti, în semn de recunoaştere pentru întreaga lor carieră, potrivit unui comunicat.

Urmărește
290 afișări
Imaginea articolului Ileana Stana-Ionescu şi Sebastian Papaiani vor primi joi câte o stea pe Walk of Fame din Capitală

Sebastian Papaiani (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Cei doi cunoscuţi actori de teatru şi film, Ileana Stana-Ionescu şi Sebastian Papaiani, au însufleţit numeroase personaje memorabile, având peste 100 de roluri jucate pe parcursul a mai bine de cinci decenii.

Ei vor fi recompensaţi pentru întreaga activitate cu câte o stea pe Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame din Piaţa Timpului din Bucureşti.

"Ileana Stana Ionescu şi Sebastian Papaiani sunt doi creatori de viaţă, permanent tonici, radianţi, ce depăşesc luminile scenei şi ale ecranului în orice împrejurări. Ei au reuşit, prin prezenţa lor plină de farmec şi de căldură, să transmită energii pozitive, contagioase, de viaţă şi bucurie. Stelele de pe Walk of Fame sunt în semn de gratitudine, pentru că ne-au oferit asemenea trăiri în toţi aceşti ani de activitate. Le mulţumesc pentru dăruirea lor şi pentru prietenia de care au dat dovadă, atunci când au acceptat ca stelele lor să strălucească în acelaşi timp", a declarat directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu.

Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame este un proiect cultural care găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Un proiect iniţiat de Teatrul Metropolis şi Cocor, deja celebrul Walk of Fame românesc a fost inaugurat în ianuarie anul acesta.

Pe Aleea Celebritătilor din Piaţa Timpului se află deja stelele altor mari personalităţi: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu şi Tamara Buciuceanu-Botez.

Ileana Stana-Ionescu, născută pe 14 septembrie 1936, la Brad, în judeţul Hunedoara, a debutat ca actriţă în anul 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşiţa, cu rolul Agnes din "Şcoala femeilor" de Molière. În anul 1959, actriţa se transferă la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. În 1965, Ileana Stana-Ionescu a fost angajată la Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB), devenind societar de onoare al TNB în 2002.

Printre filmele în care a jucat se numără "Merii sălbatici" (1964), "Eu, tu şi Ovidiu" (1977), "Cuibul de viespi" (1986) şi "Păcală se întoarce" (2006), unde a apărut alături de Sebastian Papaiani.

În 2002, Ileana Stana-Ionescu a fost decorată cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în Grad de Cavaler. A fost aleasă deputat de Bucureşti între anii 2000 şi 2004, ca reprezentantă a minorităţii italienilor din România, Ileana Stana-Ionescu fiind italiană după mamă.

Sebastian Papaiani s-a născut pe 25 august 1936, la Piteşti (Argeş). A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1960 şi în 1963 a debutat în comedia regizorului Geo Zaizescu "Un surâs în plină vară", unde s-a făcut remarcat atât de critici, cât şi de public. Memorabile sunt rolurile sale plutonier Căpşună din seria "B.D.", Alecu din "Astă seară dansăm în familie", Păcală, Pompei, din "Toamna bobocilor", şi mai ales Ieremia din serialul de aventuri "Toate pânzele sus".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici