Louis Jacques Mandé Daguerre (18 noiembrie 1787, Cormeilles-en-Parisis, Val-d’Oise – 10 iulie 1851, Bry-sur-Marne, Val-de-Marne, Franţa) este considerat „părintele” fotografiei, prin invenţia sa numită daghereotipie – un procedeu de fotografiere, în prezent abandonat, care fixa imaginile cu ajutorul unei camere obscure pe o placă de cupru argintată, sensibilizată cu vapori de iod şi de brom.
Daguerre a fost artist plastic, iniţial lucrând ca decorator de teatru, apoi pictor de decoruri. A executat decoruri remarcabile pentru Opera şi sala Aladin din Paris.
Însă Daguerre a devenit foarte cunoscut cu ocazia unor spectacole „dioramă”, împreună cu Charles Marie Bouton (1822), inventatorul acestui sistem, care consta în prezentarea unor tablouri de mari dimensiuni (22 x 14 metri, în cazul lor), alcătuit din diferite planuri şi care, sub aspectul unui joc de lumini, dădea spectatorului impresia realităţii.
Logoul afişat de Google în onoarea lui Daguerre arată ca o fotografie de familie veche, în sepia.
Google îşi modifică frecvent logoul pentru a omagia personalităţi ale culturii universale sau pentru a marca momente speciale din istoria lumii.