QA World University Ranking. În 2021, toate universităţile româneşti se situează în top sub primele 1000

  • În 2021, toate universităţile româneşti se situează sub primele 1000 din QS World University Rankings, întocmit de QS Quacquarelli Symonds.
  • Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea din Bucureşti s-au clasat anul trecut în clasamentul 801-1000.
Urmărește
761 afișări
Imaginea articolului QA World University Ranking. În 2021, toate universităţile româneşti se situează în top sub primele 1000

QA World University Ranking. În 2021, toate universităţile româneşti se situează în top sub primele 1000

Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea din Bucureşti s-au clasat în Top 500 prin indicatorul reputaţiei academice, Universitatea Babeş-Bolyai clasându-se pe locul 492, iar Universitatea din Bucureşti plasându-se pe locul 495 la nivel global în aceast sistem de evaluare.

Universităţile din România prezente în clasament sunt Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Timişoara.

Institutul de Tehnologie din Massachusetts este, timp de un deceniu, cea mai bună universitate din lume.

Primele cinci universităţi aflate în top se confruntă cu cea mai semnificativă reconfigurare a acestora din ultima jumătate a deceniului: Universitatea Harvard (a cincea) se încadrează în primii trei – cu cel mai scăzut rang din istorie - pentru a fi înlocuită de Universitatea din Oxford (a doua, faţă de a cincea) şi Universitatea din Cambridge (a treia, la egalitate cu Universitatea Stanford).

Clasamentul include primele 1300 universităţi din lume – cu 145 mai multe decât în ediţia de anul trecut.

6415 instituţii au fost eligible pentru analiza sondajului, în timp ce 1705 au fost evaluate la masa finală. Rezultatele vor explica distribuţia şi performanţa a 14,7 milioane de lucrări academice publicate între 2015 şi 2019, şi cele 96 milioane de citaţii primite parte din aceste lucrări; ele explică, de asemenea, opiniile a peste 130.000 experţi şi cadre universitare, cât şi a peste 75.000 de angajatori.

“Clasamentele universităţilor sunt un exerciţiu dinamic, iar concurenţa este acerbă. Chiar şi pentru a rămâne stabile în topul universităţilor, instituţiile trebuie să îmbunătăţească constant performanţa celor patru piloni ai metodologiei noastre: calitatea cercetării, capacitatea de angajare a absolvenţilor, resursele dedicate predării şi internaţionalizarea. În mod surprinzător, universităţile româneşti se luptă la patru din şase criterii: cele care măsoară raportul dintre facultate şi studenţi, impactul cercetării şi internaţionalizarea. Universităţile locale de top, totuşi, anul acesta au obţinut o mai mare recunoaştere atât din partea comunităţii academice internaţionale, cât şi din partea angajatorilor care au participat la sondajele noastre”, spune Ben Sowter, Director de Cercetare QS.

ETH Zurich rămâne cea mai bună universitate din Europa continentală pentru al paisprezecelea an consecutiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici