- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.06.2021, 07:43)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
QA World University Ranking. În 2021, toate universităţile româneşti se situează în top sub primele 1000
- În 2021, toate universităţile româneşti se situează sub primele 1000 din QS World University Rankings, întocmit de QS Quacquarelli Symonds.
- Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea din Bucureşti s-au clasat anul trecut în clasamentul 801-1000.
Urmărește
760 afișări
QA World University Ranking. În 2021, toate universităţile româneşti se situează în top sub primele 1000
Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea din Bucureşti s-au clasat în Top 500 prin indicatorul reputaţiei academice, Universitatea Babeş-Bolyai clasându-se pe locul 492, iar Universitatea din Bucureşti plasându-se pe locul 495 la nivel global în aceast sistem de evaluare.
Universităţile din România prezente în clasament sunt Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Timişoara.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Institutul de Tehnologie din Massachusetts este, timp de un deceniu, cea mai bună universitate din lume.
Primele cinci universităţi aflate în top se confruntă cu cea mai semnificativă reconfigurare a acestora din ultima jumătate a deceniului: Universitatea Harvard (a cincea) se încadrează în primii trei – cu cel mai scăzut rang din istorie - pentru a fi înlocuită de Universitatea din Oxford (a doua, faţă de a cincea) şi Universitatea din Cambridge (a treia, la egalitate cu Universitatea Stanford).
Clasamentul include primele 1300 universităţi din lume – cu 145 mai multe decât în ediţia de anul trecut.
6415 instituţii au fost eligible pentru analiza sondajului, în timp ce 1705 au fost evaluate la masa finală. Rezultatele vor explica distribuţia şi performanţa a 14,7 milioane de lucrări academice publicate între 2015 şi 2019, şi cele 96 milioane de citaţii primite parte din aceste lucrări; ele explică, de asemenea, opiniile a peste 130.000 experţi şi cadre universitare, cât şi a peste 75.000 de angajatori.
“Clasamentele universităţilor sunt un exerciţiu dinamic, iar concurenţa este acerbă. Chiar şi pentru a rămâne stabile în topul universităţilor, instituţiile trebuie să îmbunătăţească constant performanţa celor patru piloni ai metodologiei noastre: calitatea cercetării, capacitatea de angajare a absolvenţilor, resursele dedicate predării şi internaţionalizarea. În mod surprinzător, universităţile româneşti se luptă la patru din şase criterii: cele care măsoară raportul dintre facultate şi studenţi, impactul cercetării şi internaţionalizarea. Universităţile locale de top, totuşi, anul acesta au obţinut o mai mare recunoaştere atât din partea comunităţii academice internaţionale, cât şi din partea angajatorilor care au participat la sondajele noastre”, spune Ben Sowter, Director de Cercetare QS.
ETH Zurich rămâne cea mai bună universitate din Europa continentală pentru al paisprezecelea an consecutiv.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe