- Home
- Cultură-Media
- (27.01.2023, 18:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În Grecia Antică, căsătoria cu verii primari era încurajată, arată studiile genetice
Dacă ai fi vrut să-ţi păstrezi pământul în Grecia epocii bronzului, trebuia să te căsătoreşti cu vărul tău/verişoara ta.
Urmărește
3805 afișări
Sursa Foto - Wikipedia Commons
O echipă de cercetători internaţionali care analizează genomurile rămăşiţelor umane antice a descoperit că, spre deosebire de alte societăţi ale istoriei europene, verii primari din Creta minoică şi Grecia micenică s-au căsătorit frecvent între ei.
Experţii de la Institutul Max Planck pentru Antropologie Evoluţionistă din Leipzig, Germania, împreună cu o echipă internaţională de parteneri, au analizat peste 100 de genomi a unor oameni care au trăit din epoca bronzului, pe insulele din Marea Egee.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Analizând ADN-ul unor oameni îngropaţi într-un mormânt sub curtea unei case dintr-un cătun micenian, pe continentul grecesc, cercetătorii au reuşit să reconstruiască arborele genealogic al locuitorilor săi din secolul al XVI-lea î.Hr.
Şi mai surprinzătoare a fost descoperirea că aproximativ jumătate dintre cei care trăiau pe aceste insule s-au căsătorit cu verii lor, în timp ce proporţia de pe continent era de aproximativ o treime.
Stockhammer şi colegii săi cred că astfel de uniuni s-au datorat economiei, logisticii şi agriculturii, pentru a preveni împărţirea terenurilor familiei. În Grecia epocii bronzului, oamenii antici considerau că nu exista prea mult teren fertil pentru a cultiva cereale, legume şi pomi fructiferi şi dura decenii pentru a le creşte.
În contrast, în alte părţi ale Europei din epoca bronzului, femeile parcurgeau adesea sute de mile pentru a se căsători, transmite CNN.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe