- Home
- Cultură-Media
- LOS ANGELES, (02.01.2015, 12:40)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Industria cinematografică în 2014, în scădere: mai puţin public în cinema, box office cu 5% mai mic
Box office-ul la nivel global a scăzut cu 5,2% în 2014, prezenţa spectatorilor în sălile de cinema fiind mai mică cu 6% decât în anii anteriori, deşi au existat filme cu mare succes la public.
Urmărește
197 afișări
Industria cinematografică în 2014, în scădere: mai puţin public în cinema, box office cu 5% mai mic (Imagine: Shutterstock)
Fără filme precum "Omul de oţel/ Iron Man", "Batman" şi "James Bond", care să susţină vânzarea de bilete, box office-ul la nivel global a scăzut cu 5,2% în 2014, înregistrând totodată 10,3 miliarde de dolari în SUA. Prezenţa publicului în cinematografe a scăzut cu 6%, la 1,26 miliarde de dolari, cea mai scăzută prezenţă din ultimele două decenii, informează variety.com.
"A fost cel mai slab an de până acum", a declarat Paul Dergarabedian, senior media analyst la Rentrak. "Veştile bune sunt că industria filmului a avut un an minunat în 2013. Un an al recordurilor. Veştile rele sunt că 2014 a fost sub acest succes", a mai spus Paul Dergarabedian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Deşi au existat unele blockbustere, precum "Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy", "Marea aventură Lego/ The Lego Movie" şi "Maleficent", multe dintre filmele mari şi continuările unor pelicule nu au avut un mare succes. Francize precum "Uimitorul Om-Păianjen/ The Amazing Spider-Man" şi "Jocurile foamei/ The Hunger Games" au înregistrat încasări impresionante la nivel mondial, dar încasările în cinematografele americane, în 2014, au fost sub cele din anii anteriori.
Americanii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 24 de ani au văzut cu 15% mai puţine filme în cinematografe, în primele trei trimestre ale anului, potrivit companiei Nielsen. Şi în 2013, potrivit unui raport al Motion Picture Association of America, numărul cinefililor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, care au mers să vadă filmele în cinematogafe, a înregistrat o scădere record de 17%.
"Filmele nu reprezintă singurul joc în oraş", a declarat Jeff Bock, analist de box office la Exhibitor Relations. Tehnologia modernă, care creează "noi alternative şi distracţii", reprezintă, într-un fel, un pericol pentru industria cinematografică. De asemenea, seriale, precum "Detectivii din Louisiana/ True Detective" şi "The Walking Dead. Invazia zombi" reprezintă acelaşi tip de divertisment precum cel din cinematografe, ceea ce ar putea duce la scăderea încasărilor.
Având în vedere că box office-ul din vară a fost unul destul de scăzut, filme precum "Fata dispărută/ Gone Girl" şi "Cei 6 super eroi/ Big Hero 6", au contribuit la o revenire a vânzărilor, în toamnă.
Anul 2015 ar trebui să fie diferit, se arată pe variety.com. În noul an, continuările unor filme de succes, dar şi pelicule precum "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey" ar putea reprezenta soluţia pentru a creşte interesul cinefililor de a merge în cinematografe.
Reprezentanţii industriei cinematografice rămân optimişti în ceea ce priveşte viitorul acestei afaceri, dar, spun aceştia, este nevoie de deschidere spre schimbări.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe