- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (13.10.2015, 17:47)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
International Digital Forum: Comportamentul de consum al oamenilor, între poveştile TV spuse de Discovery şi clipurile YouTube
Poveştile sunt în centrul atenţiei consumatorului de divertisment, indiferent că acestea sunt prezentate la televizor sau în mediul online, potrivit reprezentanţilor Discovery şi Google prezenţi, marţi, la International Digital Forum de la Bucureşti.
Urmărește
401 afișări
International Digital Forum: Comportamentul de consum al oamenilor, între poveştile TV spuse de Discovery şi clipurile YouTube (Imagine: Shutterstock)
"Până la urmă este vorba despre poveste, de capacitatea de a spune o poveste. Ne descurcăm la fel de bine dacă avem o poveste bună de spus şi cu o cameră veche şi cu cele mai noi echipamente (...) Şi Discovery continuă să spună poveşti într-un fel în care oamenii să se simtă implicaţi, să spună poveşti care să te atragă", a spus Ada Roseti, director de programe pentru Discovery Europa de Sud-Est, marţi, la evenimentul International Digital Forum.
Aceasta a vorbit din perspectiva Discovery, unul dintre cei mai importanţi creatori de conţinut TV la nivel mondial şi o companie care a anunţat că investeşte în acest an 2 miliarde de dolari în programe precum documentarul "Racing Extinction", care va avea premiera în România pe 2 decembrie, de la ora 21.00, la Discovery Channel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Rolul deschizătorilor de drumuri ca Discovery este să spună poveştile mari, să deschidă drumuri, acolo unde e nevoie de forţă", a spus Ada Roseti. "Cred că este important să poţi să investeşti 2 miliarde de dolari să răspunzi curiozităţii oamenilor, dar este important să investeşti şi 5 dolari (în acelaşi scop, n.r.)", a mai spus afirmat Roseti.
Pe de altă parte, despre conţinutul realizat cu mai puţini bani şi produs chiar de consumatori au vorbit, marţi, la International Digital Forum, şi Dan Bulucea, Country Manager Google România, şi invitaţii săi, Ionuţ şi Andrei, eroii canalului 10Lucruri.ro de pe YouTube, care a fost lansat în 2011 şi are în prezent peste 29 de milioane de vizualizări şi peste 240.000 de abonaţi.
Astfel, Dan Bulucea a vorbit despre "un alt comportament de consum": comportamentul "cum vreau, când vreau, ce vreau".
"Te aştepţi de la ceva care creşte mult, încet - încet să se aplatizeze acea creştere. YouTube pare să contrazică această lege. Am ajuns la echivalentul a 300 de ore de video, care sunt încărcate în fiecare minut (pe YouTube, n.r.) (...) Sunt peste un miliard de oameni care accesează. Ce este incredibil este că, faţă de acum un an, sunt, la nivel global, cu 40% mai mulţi oameni care urmăresc video pe YouTube şi cu 60% a crescut timpul petrecut pe YouTube. Asta are de-a face cu schimbarea comportamentului nostru ca şi consumator", a explicat Dan Bulucea.
Despre ce înseamnă să creezi conţinut online, din zona divertismentului, au spus, 10 lucruri, vloggerii canalului 10Lucruri.ro de pe YouTube. Între aspectele enumerate de aceştia ca fiind importante pentru creatorii de conţinut pentru YouTube s-au numărat constanţa cu care trebuie să publici noutăţi, "lupta" cu aşa-numiţii "hateri", tehnologia de care dispui pentru a-ţi înregistra clipurile, trecerea în "real life", dinamismul şi timpul de urmărire (durata unui clip nu trebuie să depăşească cinci minute), vârsta celor care urmăresc astfel de clipuri (tineri sub 18 ani, dar şi persoane de peste 18 ani), business-ul de vlogger.
International Digital Forum 2015 a fost organizat, marţi, la Bucureşti de Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale (ACD). La eveniment participă reprezentanţi ai industriei de telecomunicaţii din România şi din străinătate, dar şi membri ai autorităţilor române care reglementează acest domeniu.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe