INTERVIU - Adrian Sitaru, regizorul filmului "Domestic": Necuvântătoarele nu aveau experienţă în cinema. Am dorit naturaleţe - VIDEO

Câinele Patrocle, a cărui modestie nu rămâne neobservată, şi găina Cocoo, care, la încheierea filmărilor, a decis să renunţe la viaţa de star pentru a se dedica puilor ei, se numără printre vedetele necuvântătoare din filmul "Domestic", de Adrian Sitaru, care are premiera în cinematografe vineri.

Urmărește
818 afișări
Imaginea articolului INTERVIU - Adrian Sitaru, regizorul filmului "Domestic": Necuvântătoarele nu aveau experienţă în cinema. Am dorit naturaleţe - VIDEO

Adrian Sitaru (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Celor doi li se alătură iepurele Cezar, porumbelul Bobby şi pisica Ţiţi, dar şi curcanul Peneş.

Potrivit filmuleţelor de prezentare puse la dispoziţia MEDIAFAX de echipa filmului, iepurele Cezar s-a născut într-o pădure, într-o familie de 12 capete. Tânărul urecheat a devenit celebru odată cu "Domestic", fiind calificat drept "cel mai rapid actor din România". În filmul "Domestic" are un rol "mic, dar dinamic". Solicitat să dea o declaraţie, acesta a refuzat, "deoarece mânca un morcov în momentul respectiv".

Porumbelul Bobby "a părăsit cuibul la o vârstă fragedă". Pentru rolul din "Domestic", prima vizată era o vrabie, dar porumbelul a ajuns mai repede pe platou.

După un debut fără succes, pisica Ţiţi şi-a încercat norocul în "Domestic" şi "a căzut în picioare". Prestaţia elegantei feline a fost descrisă de echipa filmului drept "perrrfectă".

Găina Cocoo a fost "născută" la o fermă de la ţară. După munca solicitantă la "Domestic", Cocoo s-a hotărât să petreacă mai mult timp cu puii ei.

Câinele Patrocle a fost găsit într-un parc, într-o zi de toamnă. Acest actor nu şi-a uitat începuturile modeste şi a dat dovadă de seriozitate pe platou. Momentele remarcabile ale acestuia pe peliculă au fost: "cel în care a şezut, cel în care s-a rostogolit şi cel în care s-a prefăcut mort".

Curcanul Peneş, care, de-a lungul carierei, a jucat mai multe roluri sobre, a făcut o excepţie când a acceptat să joace în comedia "Domestic". Peneş nu a fost scutit de bârfele ce s-au ţesut în jurul său. De altfel, s-a zvonit că Peneş a avut o relaţie cu găina Cocoo, dar ambii au refuzat să comenteze.

Regizorul Adrian Sitaru şi producătoarea filmului "Domestic", Monica Lăzurean-Gorgan, au acordat un scurt interviu agenţiei MEDIAFAX, în care au dezvăluit câteva poveşti din culisele acestei comedii:

Reporter: Aţi făcut casting?

Adrian Sitaru: Am făcut, mai ales la copii. Am căutat talent, naturaleţe în faţa camerei şi inocenţă.

Rep.: Aţi avut nevoie de dresori pentru necuvântătoare?

A. S.: Ne-am gândit să luăm animale cu dresor - sau "animal handler" cum se numeşte. Însă, în final, am luat doar simple animale pe care le-am ales destul de subiectiv, adică să arate la fel de inocente şi drăguţe ca şi copiii din film.

Rep.: Toate necuvântătoarele erau debutante în film sau au fost şi câteva cu experienţă în cinema?

Monica Lăzurean-Gorgan: Ce mai înseamnă în ziua de azi debutant? Toate necuvântătoarele au venit la filmare fără o experienţă anterioară în cinema şi exact asta ne-am dorit, fără exagerări în joc, venite poate din experienţa scenei de teatru, ci doar simplitate şi naturaleţe.

Rep.: Care a fost cel mai recalcitrant animal?

A. S.: Toate animalele au fost grozav de obediente şi, am mai spus-o, cred că am avut mult mai mari probleme cu jocul actorilor decât cu cel al animalelor, drept pentru care mă consider norocos, căci animalelor nu prea ai ce să le zici ca indicaţii regizorale.

Rep.: Cel mai obedient necuvântător cine a fost?

A. S.: Cred că l-aş vota pe Patrocle, căţelul.

M. L. G.: Cred că cea mai cooperantă a fost Cocoo (găina), tot timpul deschisă experienţelor noi, curioasă şi foarte atentă la realizarea efectelor speciale, mai ales cele din secvenţa în care joacă ea - cu sângele pe pereţii băii.

Rep.: La "Domestic" puteţi pune pe generic "Niciun animal nu a avut de suferit în timpul filmărilor"?

A. S.: E subiectivă noţiunea de suferinţă. Toată lumea suferă la o filmare, uneori frigul, aproape întotdeauna oboseala, stresul. Din punctul acesta de vedere, au suferit şi ele alături de noi, oamenii. Ca şi în viaţa de zi cu zi, până la urmă.

Rep.: A existat vreun animal pe care l-aţi dorit în distribuţie, dar, din diverse motive, nu a putut fi cooptat?

A. S.: Nu a fost cazul.

Rep.: Au fost cazuri în care relaţia actor-partener necuvântător a mers mai departe de perioada filmărilor? O eventuală adopţie sau... chiar cină?

M. L. G:: Aici sunt nişte clauze de confidenţialitate. Aş dori să vă pot spune mai mult, dar nu pot. Tot ce pot să spun este că se zvoneşte că Cezar avea o carne moale. Dar sunt nişte zvonuri, nici nu vreau să mă gândesc mai departe.

Rep.: Cum aţi recomanda "Domestic" vegetarienilor? Sau aţi recomanda "Domestic" vegetarienilor?

M. L. G.: Aş recomanda oricărei persoane, indiferent de ce mănâncă. Dacă sunt vegetarieni, înseamnă că iubesc cumva animalele şi atunci trebuie să vadă filmul. Dacă nu sunt nici vegetarieni şi nici nu iubesc animalele, trebuie să vadă copiii şi părinţii lor, relaţiile dintre ei şi poate se vor regăsi şi amuza.

Rep.: Ce face fiecare animăluţ din distribuţie acum?

A. S., M. L. G.: Patrocle, la Hollywood, Cocoo, la Buftea, iepuraşul, în Franţa, parcă ceva cu Juliette Binoche, porumbelul, la Balşoi, la Moscova. Pisica e o leneşă, s-a retras în Monaco!

Sute de invitaţi sunt aşteptaţi joi seară, de la ora 20.00, la CinemaPro din Bucureşti, la premiera de gală a unuia dintre cele mai aşteptate filme ale primăverii, "Domestic", în regia lui Adrian Sitaru.

Regizorul, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan, actorii Adrian Titieni şi fiica sa, Ariadna Titieni, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora, Sergiu Costache, Dan Hurduc şi Nataşa Raab vor păşi pe covorul roşu de la CinemaPro.

Printre cei aşteptaţi la seara de gală se numără câţiva dintre susţinătorii filmului, care au povestit întâmplări "domestice" amuzante sau inedite în faţa camerei de filmat: Paula Seling, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Alexandru Mironov, Cornel Ilie - solistul trupei Vunk, Cristina Ţopescu, Cristina Cioran, Ioana Blaj.

"Domestic" vorbeşte despre un fel de Arcă a lui Noe pe verticală, aşezată pe etajele unui bloc, în care vecinii şi animalele lor dezvoltă legături complicate, care, de cele mai multe ori, sfârşesc fie în suc propriu, fie în sânge.

"Domestic" este al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după "Pescuit sportiv" (2008) şi "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" (2011), ambele premiate în numeroase festivaluri. Regizorul semnează şi câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti: "Valuri" (2007), "Lord" (2009), "Colivia" (2009), "Chefu'" (2012).

Filmul "Domestic" este o producţie 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, susţinută de Centrul Naţional al Cinematografiei şi realizată cu finanţare din partea Medienboard Berlin-Brandenburg Germania, Eurimages, TVR şi HBO România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici