Inventatorul primei telecomenzi, Eugene Polley, a murit la vârsta de 96 de ani

Americanul Eugene Polley, care a inventat în 1955 prima telecomandă fără fir pentru televizoare, a murit la vârsta de 96 de ani, au anunţat, marţi, reprezentanţii companiei pentru care lucrat, Zenith Electronics.

Urmărește
273 afișări
Imaginea articolului Inventatorul primei telecomenzi, Eugene Polley, a murit la vârsta de 96 de ani

Eugene Polley (Imagine: The Telegraph)

Compania americană, filială a grupului sud-coreean LG Electronics, cunoscută în trecut sub numele de Zenith Radio Corporation, a anunţat că inventatorul originar din Chicago a murit duminică, în camera lui de spital.

Eugene Polley s-a angajat în 1935 la Zenith Radio, pentru care a brevetat 18 invenţii. Una dintre acestea a fost telecomanda Flash-Matic, un obiect pe atunci fluorescent, care permitea pornirea şi oprirea de la distanţă a unui televizor şi schimbarea posturilor TV.

Aparatul funcţiona graţie a patru senzori fixaţi în fiecare colţ al ecranului televizorului, dar folosirea sa nu era lipsită de anumite riscuri, mai ales dacă televizorul se afla într-o cameră cu mult soare. Flash-Matic a fost înlocuită în 1960 cu Zenith Space Command, o telecomandă mult mai performantă, care funcţiona cu ultrasunete.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Eugene Polley a creat sisteme de radar pentru armata americană. După război, a luat parte la proiectele tehnice care au condus la apariţia radioului pentru automobile şi a discului video, strămoşul DVD-ului din zilele noastre.

În 1997, Eugene Polley, care lasă în urma sa un fiu şi un nepot, a primit un premiu Emmy onorific.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici