Ion Besoiu nu a rămas internat la Spitalul Floreasca

Actorul Ion Besoiu a fost supus unor investigaţii medicale la Spitalul Floreasca, după ce i s-a făcut rău în timpul repetiţiilor la un spectacol şi a plecat din unitatea sanitară miercuri noapte, după câteva ore, nefiind necesară internarea lui, a declarat pentru MEDIAFAX medicul Bogdan Opriţa.

Urmărește
541 afișări
Imaginea articolului Ion Besoiu nu a rămas internat la Spitalul Floreasca

Ion Besoiu nu a rămas internat la Spitalul Floreasca (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, Bogdan Opriţa, a precizat că actorul Ion Besoiu a ajuns la unitatea sanitară în jurul orei 20.30, fiind supus mai mult investigaţii medicale, care au durat aproape trei ore.

Rezultatele investigaţiilor nu au impus internarea actorului Ion Besoiu, acesta părăsind spitalul miercuri noapte, în jurul orei 23.30, a mai spus Opriţa.

Actorul Ion Besoiu a ajuns de urgenţă, miercuri seară, la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce i s-a făcut rău în timpul unor repetiţii la spectacolul "Din însemnările unui necunoscut", la Teatrul Bulandra, declara pentru MEDIAFAX Alexandru Darie, directorul instituţiei.

Regizorul Alexandru Darie a spus că nu este nimic grav, actorul având, "probabil, o lipotimie". Totodată, acesta a spus că Besoiu a fost internat pentru a i se face o serie de analize medicale.

Darie a mai spus că spectacolul la care lucrează în prezent, "Din însemnările unui necunoscut", va avea premiera pe 20 mai.

Ion Besoiu, în vârstă de 80 de ani, este unul dintre cei mai talentaţi şi cunoscuţi actori ai scenei şi filmului românesc, care a devenit celebru odată cu rolul din filmul "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan. Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, după care s-a mutat la Bucureşti, unde a jucat la Teatrul Bulandra şi a fost, ulterior, timp de 12 ani, directorul acestui teatru.

Şi activitatea cinematografică a lui Ion Besoiu este impresionantă, printre filmele în care a jucat numărându-se "Furtuna", "Neamul Şoimăreştilor", "Haiducii", "Răscoala", "Mihai Viteazul", "Ciprian Porumbescu", "Păcală", "Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii", "Ultima noapte de dragoste" şi "Lumini şi umbre".

În anul 2001, Ion Besoiu a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului Sibiu, în care s-a născut.

Ion Besoiu a primit mai multe distincţii, printre care şi premiul Uniunii Teatrale din România (UNITER) pentru întreaga carieră, în 2008, dar şi premiul Gopo pentru întreaga carieră, anul acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici