- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (11.02.2011, 08:23)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ion Caramitru şi Călin Netzer, prezenţi la aniversarea lui Victor Rebengiuc
Ion Caramitru, Călin Netzer şi Vivi Drăgan Vasile s-au numărat printre cei prezenţi la proiecţia filmului "Moromeţii", de la Noul Cinematograf al Regizorului Român, de la Muzeul Ţăranului din Capitală, eveniment organizat în onoarea lui Victor Rebengiuc, care şi-a serbat a 78-a aniversare joi.
Urmărește
113 afișări
Ion Caramitru şi Călin Netzer, prezenţi la aniversarea lui Victor Rebengiuc (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Acestora li s-au alăturat Stere Gulea, regizorul filmului, Irina Petrescu, Luminiţa Gheorghiu şi Dorel Vişan.
"Nu mi-aş fi imaginat filmul "Moromeţii' fără Victor Rebengiuc", a spus Stere Gulea, pe scena cinematografului din incinta Muzeului Ţăranului Român. Regizorul a descris atmosfera din perioada realizării filmului, în anii '80, ca fiind "destul de tensionată", din cauza sugestiilor politice ale peliculei.
O altă persoană din distribuţia filmului, apropiată lui Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, a ţinut să îi ureze acestuia "La mulţi ani!". Actriţa a spus că de multe ori s-a temut de colaborările cu Victor Rebengiuc, pentru că acesta este un actor "sever, uneori antipatic de sever".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Pe scenă au mai urcat scenografa Svetlana Mihăilescu, Marius Badea - interpretul lui Niculae în film -, actorul Dorel Vişan şi directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile.
La rândul său, pe scenă, Rebengiuc a povestit că echipa filmului "Moromeţii" a trebuit să devină o familie, fiind izolaţi în Bărăgan în perioada filmărilor.
"M-am îmbrăcat frumos, că m-am gândit că o dată fac 78 de ani", a mai spus actorul, adăugând că îi este greu să aprecieze laudele, deoarece asemenea manifestări îl fac să aibă senzaţia că nu mai are nimic de făcut. "Mi-aş dori să mai am ceva de făcut şi (asemenea evenimente, n.r.) să se întâmple şi când am ceva frumos de arătat", a adăugat artistul.
Printre cadourile pe care acesta le-a primit în public s-au numărat o cămaşă cu un chimir, oferite de directorul Muzeului Ţăranului Român, Virgil Niţulescu. La coborârea de pe scenă, Rebengiuc a fost însoţit de nepoţelul său. De asemenea, soţia sa, actriţa Mariana Mihuţ, a fost prezentă printre cei aproximativ 300 de spectatori de la Noul Cinematograf al Regizorului Român.
Joi după amiază, Rebengiuc a fost prezent la un alt eveniment dedicat aniversării sale: dezvelirea unei stele pe Walk of Fame, un spaţiu rezervat valorilor din cultura românească, situat în centrul istoric al Capitalei. Acest spaţiu a fost inaugurat în ianuarie de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti şi magazinul Cocor.
Victor Rebengiuc, născut pe 10 februarie 1933, este actor de teatru şi film. Absolvent al UNATC "I. L. Caragiale" Bucureşti în 1956, el este membru al trupei Teatrului Bulandra din 1957, însă joacă şi în spectacolele altor teatre bucureştene, precum Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Mic, şi din ţară - Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. A fost rector al UNATC "I. L. Caragiale" Bucureşti în perioada 1990 - 1996, dar şi director al Teatrului Bulandra, între anii 1996 - 1998.
Printre filmele în care a jucat se numără "Pădurea spânzuraţilor" (1964), de Liviu Ciulei, "De ce trag clopotele, Mitică?" (1981), în regia lui Lucian Pintilie, şi "Faleze de nisip" (1983), în regia lui Dan Piţa. Recent, Victor Rebengiuc a jucat în pelicula "Medalia de onoare", în regia lui Călin Netzer, pentru care a primit mai multe premii - menţiune specială la Festivalul de la Torino, premiul pentru cel mai bun actor la Salonic şi premiul pentru cel mai bun actor la TIFF.
În 2004, la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), a primit premiul de excelenţă pentru întreaga carieră. În acelaşi an, Rebengiuc a primit din partea criticilor de film din România titlul de cel mai bun actor din 2004, pentru rolul din filmul "Niki Ardelean, colonel în rezervă", de Lucian Pintilie.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe