- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.01.2011, 14:48)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Irina Margareta Nistor şi Andrei Ujică, în comisiile concursului de proiecte CNC
Irina Margareta Nistor şi Andrei Ujică fac parte din comisiile de selecţie ale concursului de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), informează site-ul instituţiei.
Urmărește
17 afișări
Comisiile au fost alcătuite în urma deciziei directorului Centrului Naţional al Cinematografiei, Eugen Şerbănescu, pe baza propunerilor uniunilor profesionale din domeniu.
Astfel, comisia de selecţie a proiectelor cinematografice pentru secţiunea filme de ficţiune de lung şi scurt metraj, producţie si dezvoltare de proiecte are următoarea componenţă: Irina Margareta Nistor - critic, Constantin Chelba - cineast, Florin Mihăilescu - director de imagine, profesor universitar, Copel Moscu - regizor, profesor universitar şi Mihai Orăsanu - producător, profesor universitar.
Comisia pentru film documentar, producţie şi dezvoltare de proiecte este formată din Manuela Cernat - critic, profesor universitar, Sorin Botoşeneanu - director de imagine, profesor universitar
şi Andrei Ujică - regizor, iar comisia de animaţie este formată din Viorica Bucur - critic, profesor universitar, Constantin Păun - regizor şi Radu Igosag - regizor, profesor universitar.
Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) a anunţat, la sfârşitul lui decembrie, că organizează un al doilea concurs de proiecte pentru 2010, cu un buget de 10 milioane de lei, cineaştii interesaţi să acceseze fonduri putând să depună dosarele de concurs până pe 31 ianuarie 2011.
În mod concret, o sumă de 5,5 milioane de lei a fost alocată pentru proiectele de lungmetraj ficţiune, în timp ce secţiunea debut primeşte 1,7 milioane de lei. Secţiunile animaţie şi documentar primesc câte 1 milion de lei, în timp ce proiectelor de scurtmetraj le revine o sumă totală de 700.000 de lei.
Valoarea maximă a creditului direct pe care îl poate obţine un producător pentru proiectele declarate câştigătoare la această sesiune de selecţie este de 15 la sută (1.500.000 lei) din creditul direct alocat pentru producţie.
Casele de producţie care renunţă la un proiect finanţat deja de Centrul Naţional al Cinematografiei nu pot participa la sesiunea următoare de proiecte, se arată pe site-ul instituţiei.
În acelaşi anunţ, postat pe site-ul CNC, se precizează că producătorii care nu şi-au îndeplinit obligaţiile faţă de Centrul Naţional al Cinematografiei nu pot participa la următoarea sesiune de proiecte.
"Începând cu data prezentei (13 decembrie 2010, n.r.), nu vor mai putea participa la concursurile de selecţie casele de producţie care, la data înscrierii în concurs, având proiecte de film în derulare cu Centrul Naţional al Cinematografiei, au depăşit termenele contractuale (sau termenele prelungite legal, conf. art. 51 alin.4 din OG 39/2005 privind cinematografia), privitoare la realizarea şi predarea copiei standard a filmului sau la începerea exploatării filmului", se mai arată în anunţ.
Pentru sesiunea anterioară a concursului CNC, organizată în prima parte a anului 2010, a fost alocată suma totală de 9,8 milioane de lei. Rezultatele primului concurs de proiecte din 2010 au fost anunţate în luna august a aceluiaşi an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe