Irina Radu, către angajaţii SRTv: TVR trebuie recreat. Prioritatea mea este să contăm pe piaţă

Irina Radu, directorul general interimar al SRTv, spune, într-un mesaj adresat angajaţilor instituţiei, că TVR trebuie recreat pentru public, nu pentru oficialităţi şi politicieni, şi că prioritatea sa este ca Televiziunea Română să conteze pe piaţă şi ca salariaţii să îşi salveze locurile de muncă.

Urmărește
379 afișări
Imaginea articolului Irina Radu, către angajaţii SRTv: TVR trebuie recreat. Prioritatea mea este să contăm pe piaţă

Irina Radu, către angajaţii SRTv: TVR trebuie recreat. Prioritatea mea este să contăm pe piaţă (Imagine: Adrian Stancoviciu/Mediafax Foto)

Irina Radu, care, pe 23 septembrie, a fost numită director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) de plenul Parlamentului, le-a adresat recent un mesaj angajaţilor Televiziunii Române.

În acest mesaj, care a fost obţinut şi de agenţia MEDIAFAX de la surse din Televiziunea Română, Irina Radu le-a spus colegilor săi în ce fel de TVR ar vrea ea să lucreze.

"TVR-ul meu este simpatizat şi, de ce nu, chiar iubit de oameni - şi de cei dinăuntru şi de telespectatori. Emisiunile sunt cunoscute, urmărite, aşteptate, comentate; lumea vorbeşte despre ele zicând: «am ce vedea la TVR»", spune Irina Radu.

Potrivit acesteia, o televiziune de succes se poate face numai cu reguli clare, cu foarte multă muncă, cu bani, cu prime şi sancţiuni, cu talent şi bună-credinţă.

Pentru a ajunge la acel TVR, Irina Radu le-a propus angajaţilor Televiziunii Române câteva puncte.

"TVR trebuie recreat pentru public, pentru milioane de români, nu pentru oficialităţi, politicieni, organisme etc.", a spus Irina Radu, precizând, totodată, că "misiunea TVR este, alături de alte instituţii, să facă din România o ţară mai bună" şi că "românii au nevoie de TVR pentru a-şi cunoaşte şi păstra valorile, tradiţiile, educaţia".

"Angajatul TVR realizează emisiuni pentru public, nu pentru el însuşi, familia şi prietenii lui; publicul nostru este cel mai important. Ne ghidăm după conştiinţa şi educaţia noastră şi nu ne lăsăm influenţaţi de oameni mici, care au timp de vorbe multe şi nu au lăsat nimic în urmă în TVR. Televiziunea Română a suferit destul de pe urma scandalurilor şi conflictelor care ne-au consumat mai multă energie decât propria noastră muncă. Colegii noştri sunt partenerii noştri, nu duşmanii noştri", afirmă Irina Radu.

Ea mai spune că atmosfera în TVR trebuie să se schimbe: "Suntem aici pentru că dorim, nu pentru că ne obligă cineva". "Munca noastră trebuie răsplătită şi respectată, nu ne lăsăm intimidaţi de persoane care trec, din întâmplare, prin curtea noastră", adaugă ea.

Totodată, Irina Radu spune în mesajul adresat angajaţilor TVR că în Televiziunea Română "se mai poate fabrica succes". "Există oameni care încă pun televiziunea pe primul loc în viaţa lor, adevăraţi profesionişti - în ei am încredere că pot schimba ceva. Dacă TVR este ajutată să depăşească acest moment dramatic, aşa cum sperăm, înseamnă că noi, cei din interior, trebuie să dovedim că nu se vor repeta vechile greşeli", spune Irina Radu.

Ea precizează că acestea sunt gândurile cu care îşi propune să găsească împreună cu angajaţii TVR "calea corectă pentru public şi pentru instituţie".

"Prioritatea mea este să contăm pe piaţă şi să ne salvăm locurile de muncă", subliniază Irina Radu.

În acelaşi mesaj, Irina Radu prezintă şi câteva chestiuni concrete pe care şi le propune, alături de angajaţii televiziunii publice şi de echipa pe care o va forma.

Între aspectele la care face referire Irina Radu se numără "finalizarea analizei financiare şi a planului de redresare economică a TVR" şi "definitivarea echipei manageriale, chiar dacă provizorie (atât permite legea)".

Comunicarea transparentă de date către salariaţi şi recepţionarea de idei şi propuneri (realiste, nu teoretice) din partea lor este un alt aspect la care face referire Irina Radu. "Cei care au ceva de spus trebuie să o facă, iar cei care primesc propunerile trebuie să le discute", afirmă Irina Radu, vorbind şi despre aplicarea unui sistem de bonusuri, transparent şi motivat, dar şi despre introducerea sistemului de Raport lunar de activitate.

În plus, Irina Radu spune că are în vedere rezolvarea "unor probleme grave şi urgente ale instituţiei". "Chiar dacă - pe moment - veţi avea impresia că nu organizez audienţe şi nu vă fac dreptate, acum, când speraţi cu toţii ca eu să corectez greşeli vechi şi noi. Nu se pot repara în câteva luni toate greşelile şi nedreptăţile din ultimii 25 de ani...", le mai spune Irina Radu angajaţilor televiziunii publice.

Pe de altă parte, Irina Radu îşi propune realizarea unei campanii de explicare a situaţiei TVR: "Pentru că avem cel mai important mijloc de comunicare, televiziunea".

Pregătirea unei grile de decembrie care să readucă telespectatorii TVR, măcar la nivelul lui decembrie 2013, este un alt obiectiv pentru Irina Radu.

Irina Radu vorbeşte în mesajul său şi despre menţinerea unei relaţii speciale cu European Broadcasting Union - EBU (asociaţia televiziunilor publice din Europa, n.r.). EBU "şi-a manifestat susţinerea şi ne-a dovedit sprijinul" prin vizita din 13 octombrie a directorului general, Ingrid Deltenre, precizează Irina Radu.

Totodată, Irina Radu îi asigură pe angajaţii TVR că implicarea sa la Televiziunea Română nu va fi una "de interimat".

"Din motive de interimat (care mai poate dura o lună sau maxim cinci), planurile mele nu se pot face pe termen prea lung, dar vă garantez că atitudinea şi implicarea mea nu vor fi de «interimat»! Vă rog, colegial, să ne ajutam reciproc, dând televiziunii noastre o şansă, chiar dacă există tentaţia de a încasa diferite sume de bani etc.; acţiunile dumneavoastră pot ajuta televiziunea sau o pot distruge definitiv. Ajunge să plece dintre noi un singur semnal că ne-ar păsa mai mult de momentul prezent şi de propriul buzunar, decât de viitorul tuturor, şi decizii foarte triste pentru noi toţi - deocamdată în stare de zvonuri sau păreri, s-ar putea materializa. Să nu ne grăbim să ne rezolvăm propriile probleme, lasând pe planul doi instituţia, pentru că ar fi o rezolvare pe termen scurt. Dacă vom reuşi să trecem de acest moment, se va deschide în faţa TVR o fereastră de oportunitate cum nu am mai avut de ani de zile; publicul ne aşteaptă şi cred că ne-a aşteptat destul", mai spune Irina Radu, care le mulţumeşte totodată angajaţilor TVR pentru mesajele lor. "Îmi doresc să întoarcem împreună vremurile bune", concluzionează Irina Radu.

Fostul Consiliu de Administraţie al SRTv, care a fost condus de preşedintele-director general Stelian Tănase, a fost demis de plenul Parlamentului pe 23 septembrie, odată cu respingerea raportului de activitate al Televiziunii Române pe anul 2014.

În aceeaşi zi, plenul Parlamentului a numit-o pe Irina Radu, directorul de programe al TVR, în funcţia de director general interimar al SRTv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici