- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.07.2010, 17:04)
- ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iubitori de carte, oameni de pază şi lanţuri, la flash mob-ul de la sediul Curtea Veche din Capitală - FOTO
Aproximativ 30 de persoane au venit, miercuri, la sediul editurii Curtea Veche din Bucureşti pentru a protesta, citind din volumele lansate de companie, faţă de blocarea sediului acesteia de reprezentanţii unei firme de pază, aduşi de o persoană care susţine că are drepturi asupra imobilului.
Urmărește
111 afișări
Iubitori de carte, oameni de pază şi lanţuri, la flash mob-ul de la sediul Curtea Veche din Capitală (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Înainte să înceapă să citească din cărţile editate de Curtea Veche, în semn de protest, persoanele adunate în faţa sediului editurii au încercat să intre în dialog cu cei trei reprezentanţi ai firmei de pază, care îi priveau din curtea imobilului. Scump la vorbă, unul dintre aceştia a explicat că tot ceea ce face este o meserie ca oricare alta. "Am şi eu familie", a spus el. "Dar nu vă interesează că sunteţi implicat într-o ilegalitate?", a întrebat o femeie în vârstă, cu pălărie de soare, care a spus că a venit în faţa clădirii ca să îşi exprime "susţinerea şi prietenia".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Totuşi, în timp ce sudau poarta de intrare în curtea editurii, reprezentanţii agenţiei de pază au spus că bunurile instituţiei sunt sigilate şi că nu se va întâmpla nimic cu acestea. "Nu avem absolut nicio siguranţă", a spus Iren Arsene, directorul general al editurii, prezentă la eveniment. "Sunt convinsă că nu sunt în siguranţă (bunurile, n.r.). Acesta a fost şi un scop al acestei acţiuni", a explicat Arsene, subliniind că imobilul este, de zece ani, obiectul unui litigiu, iar mai multe acte ce ar putea fi prezentate în procesul ce are termen în decembrie sunt chiar în clădirea sigilată. Alături de actele respective, în clădire mai sunt calculatoare, manuscrise, acte şi ştampile ale editurii Curtea Veche.
"Este un abuz evident, o violare de societate comercială evidentă", a mai spus Iren Arsene.
Între timp, câţiva cititori susţinători ai editurii au lipit pe gardurile legate cu lanţuri pancarte cu sloganuri precum "O încăpere fără cărţi este ca un trup fără suflet" şi "Şi acum unde? Şi acum cine? Şi acum când?".
Cei veniţi să susţină Curtea Veche au început să citească din volumele editurii. De asemenea, Iren Arsene a lăsat câteva cărţi în gard, îndemnându-i pe cei trei reprezentanţi ai firmei de pază, care stăteau toropiţi în curte, "să citească".
Poliţia cercetează incidentul de la sediul editurii Curtea Veche, care este în litigiu
Poliţia Capitalei face cercetări cu privire la incidentul petrecut în noaptea de luni spre marţi la sediul editurii Curtea Veche din Bucureşti, un cetăţean german care susţine că are o sentinţă definitivă încercând să intre în posesia imobilului, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX Christian Ciocan.
Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, a declarat că poliţiştii au fost în noaptea de luni spre marţi la sediul editurii şi au făcut primele cercetări. Din informaţiile obţinute reiese că această clădire este în litigiu, un cetăţean german prezentând poliţiştilor mai multe documente, inclusiv actul de identitate cu adresa de domiciliu care coincide cu cea a clădirii.
Acesta a încercat să intre în posesia imobilului cu ajutorul unei firme de pază şi nu a executorului judecătoresc, aşa cum se face în mod normal, pentru că sentinţa nu este irevocabilă. Astfel, poliţiştii au retras avizul firmei de pază şi continuă cercetările în acest caz.
Ciocan a mai spus că poliţiştii au făcut acte premergătoare pentru infracţiunea de fals în declaraţii, pe care le vor înainta procurorilor pentru a lua măsuri legale.
Sediul editurii Curtea Veche a fost spart luni noapte, patrimoniul editurii a fost sechestrat
Sediul editurii Curtea Veche din Bucureşti a fost spart în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 3.00, de circa 20 de "interlopi", care au sechestrat tot patrimoniul editurii, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX directorul acesteia, Iren Arsene.
"În noaptea asta (luni spre marţi, n.r.), în jurul orei 3.00, a fost spart sediul editurii Curtea Veche de către nişte bătăuşi de profesie, de faţă cu poliţia. În acest moment, tot patrimoniul editurii este sechestrat. Nu putem ajunge la niciun document al nostru. Au fost aruncaţi câinii şi omul de serviciu şi au forţat uşa. A fost luată editura cu japca de nişte interlopi ai mafiei imobiliare", a spus Iren Arsene.
Ea acuză poliţia de "complicitate" cu "interlopii" care au spart sediul editurii, situat în strada Ion Mincu, nr. 11, Bucureşti. "După ce Poliţia a anulat avizul firmei de pază care, sâmbătă, a venit la sediul editurii şi a blocat uşile cu lanţuri, cel care spune că este proprietar, Schalli Alexandru, a venit de această dată cu lumea interlopă şi duritatea lor este mult mai mare. Am fost aruncaţi din editură, iar eu am fost agresată. Când am sunat la 112 ca să anunţ că editura este spartă, în prezenţa Poliţiei, eu nu am putut să intru în editură. Mai mult, echipajul de poliţie a ieşit din sediu şi a susţinut că nu a fost spart nimic, deşi noi am fost de faţă când sediul editurii a fost spart. Deci lumea interlopă acţionează împreună cu poliţia. A fost o întâlnire a unor clanuri de mafioţi şi, fără să fie deranjaţi de nimeni, şi-au putut manifesta forţa brutală faţă de o rezistenţă culturală", a afirmat Iren Arsene.
Potrivit lui Iren Arsene, editura Curtea Veche îşi desfăşoară activitatea în sediul din strada Ion Mincu, nr. 11, Bucureşti, de la înfiinţare, respectiv din anul 1998. "Editura are un contract de chirie cu Primăria sectorului 1", spune Iren Arsene, precizând că nu a văzut niciun document al celui care spune că este proprietar.
"Noi suntem cei întrebaţi de documente. Noi avem un document de închiriere şi posesie, care se pare că nu mai are nicio valoare. Dacă era proprietar, trebuia să vină cu un executor judecătoresc", explică directorul editurii Curtea Veche.
Mai mult, Iren Arsene precizează că respectiva clădire din Ion Mincu nr. 11 este obiectul unui litigiu care durează de 10 ani şi care nu este soluţionat. "Avem un termen pentru luna decembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în acest litigiu care durează de 10 ani. Până acum normele şi legile au putut fi respectate. O editură nu poate sta, însă, în calea mafiei imobiliare. Dar de aici şi până la a fi aruncat în stradă noaptea e cale lungă", spune Arsene.
Potrivit informaţiilor deţinute de Iren Arsene, Schalli Alexandru ar avea "o hotărâre intermediară eliberată de Administraţia Fondului Imobiliar(AFI)". "La Primărie am trimis juriştii. În acest caz, AFI a făcut un abuz", spune Iren Arsene.
"Editura Curtea Veche este în faţa unui faliment, pentru că nu poate lucra. De sâmbătă, mai mult timp am petrecut la Poliţie decât acasă. Ni se explică ce nu poate face Poliţia. Pe noi, în momentul de faţă, ne interesează să ne recuperăm bunurile, calculatoarele sunt pline de date, de manuscrise şi mi-aş dori să fie sigilate", a explicat, tot marţi, directorul editurii Curtea Veche, Iren Arsene.
Editura Curtea Veche face apel la autorii săi să organizeze împreună "o mică rezistenţă în faţa acestei fărădelegi". "Avem deja o adeziune. O să o trimitem în atenţia autorităţilor statului român, cerându-le să nu lase asemenea abuz fără soluţie", spune Iren Arsene.
Sediul din Bucureşti al editurii Curtea Veche a fost blocat şi sâmbătă dimineaţă de o firmă de pază, care a pus lanţuri la uşile şi porţile clădirii, o angajată a instituţiei fiind reţinută în interiorul imobilului, a declarat pentru MEDIAFAX la momentul respectiv directorul editurii, Iren Arsene.
La momentul respectiv, Iren Arsene a spus că sâmbătă, în jurul orei 5.45, aproximativ 20 de persoane, majoritatea din partea firmei de pază Civis SRL, au intrat în sediul editurii şi au pus lanţuri la uşi şi la porţi, fără să lase pe nimeni să intre sau să iasă din imobil.
Curtea Veche este una dintre cele mai importante edituri din România.
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe