- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (25.07.2013, 15:24)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
J.K. Rowling a finalizat o continuare a romanului ei scris sub pseudonim masculin
Romanciera britanică J.K. Rowling, care a publicat în secret un roman poliţist folosind un pseudonim masculin, a dezvăluit miercuri că a finalizat deja o continuare a acelui roman şi că s-a "antrenat tot weekendul" exersând semnătura lui Robert Galbraith, pseudonimul ei literar.
Urmărește
168 afișări
J.K. Rowling (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Mi-am petrecut tot weekendul antrenându-mă pentru ca semnătura lui Robert Galbraith să fie uşor de recunoscut", a scris romanciera J.K. Rowling, devenită multimilionară graţie romanelor din seria "Harry Potter". Scriitoarea a făcut această declaraţie pe site-ul dedicat noului ei pseudonim literar (www.robert-galbraith.com).
J.K. Rowling a publicat în luna aprilie, sub pseudonimul Robert Galbraith, romanul "The Cuckoo's Calling", care prezintă aventurile personajului Cormoran Strike, un fost soldat rănit în Afganistan, devenit detectiv privat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Cartea a fost remarcată de criticii literari, care au spus că "The Cuckoo's Calling" este "un roman de debut remarcabil", înainte ca publicaţia Sunday Times să descopere secretul celebrei romanciere, în ancheta sa despre acel romancier presupus debutant.
De atunci, vânzările au crescut spectaculos, înregistrând o creştere-record de 41.000% săptămâna trecută, potrivit Nielsen BookScan, o companie care analizează vânzările editurilor de carte.
Pe site-ul dedicat noului ei roman, J.K. Rowling a negat categoric că a dorit să orchestreze o reclamă spectaculoasă şi a prezentat o parte din "planurile labirintice" pe care le-a elaborat pentru a-şi disimula identitatea. A optat pentru un pseudonim întrucât dorea, spune ea, să lucreze departe de agitaţia mediatică şi aşteptările publicului.
Scriitoarea britanică a spus că două televiziuni şi-au exprimat interesul pentru a adapta noul ei roman pentru micul ecran, înainte ca numele autorului real al cărţii să fie dezvăluit.
J.K. Rowling a adăugat că a finalizat deja o continuare a romanului "The Cuckoo's Calling" şi că aceasta va fi publicată anul viitor, tot sub pseudonimul Robert Galbraith.
Romanciera a ales acest pseudonim pentru că, în copilărie a "dorit dintotdeauna să se numească Ella Galbraith, fără să ştie prea bine de ce", în timp ce prenumele Robert a fost ales datorită admiraţiei sale pentru fostul politician american Robert F. Kennedy, asasinat în 1968.
"The Cuckoo's Calling" a fost publicat de editura Sphere, parte a grupului editorial Little, Brown Book Group, care a publicat şi "The Casual Vacancy", primul roman pentru cititorii adulţi lansat de J.K. Rowling după încheierea seriei "Harry Potter".
Seria "Harry Potter" este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, atrăgând încasări de peste 7 miliarde de dolari.
În vârstă de 47 de ani, J.K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit celei mai recente liste publicate de Forbes în martie 2011. Totodată, este considerată una dintre cele mai influente femei britanice şi a fost distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse literaturii pentru tineri, dar şi cu Legiunea de Onoare, în Franţa.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe