James Earl Jones, vocea lui Darth Vader din Star Wars, a murit la 93 de ani

James Earl Jones, vocea personajului negativ principal Darth Vader din Star Wars, a murit la vârsta de 93 de ani, scrie The Guardian.

Urmărește
511 afișări
Imaginea articolului James Earl Jones, vocea lui Darth Vader din Star Wars, a murit la 93 de ani

James Earl Jones, vocea lui Darth Vader din Star Wars, a murit la 93 de ani

Jones a murit la domiciliul său din Dutchess, New York, potrivit unui anunţ al reprezentanţilor săi. Nu a fost anunţată nicio cauză a decesului.

Printre cei care i-au adus un omagiu lui James Earl Jones a fost creatorul Star Wars, George Lucas, care l-a numit „un actor incredibil, o voce unică atât în artă, cât şi în spirit”. Mark Hamill, care l-a interpretat pe Luke Skywalker, fiul lui Darth Vader, a scris pe social media: „RIP tata”.

Kevin Costner, colegul lui Jones din Field of Dreams, a scris: „Acea voce puternică. Acea forţă tăcută. Bunătatea pe care o emana. Se pot spune atât de multe despre moştenirea sa, aşa că voi spune doar cât de recunoscător sunt că o parte din ea include Field of Dreams.”

În total, vocea lui James Earl Jones a fost auzită în şase filme Star Wars - trilogia originală, plus The Revenge of the Sith în 2005, Rogue One în 2016 şi The Rise of Skywalker în 2019.

Jones a avut mare succes şi cu un alt rol exclusiv vocal: Mufasa în animaţia Disney The Lion King din 1994.

Jones a mai jucat în producţii importante, printre care The Blacks de Jean Genet, Baal de Bertolt Brecht şi Danton's Death de Georg Büchner. De asemenea, Jones a apărut pe Broadway într-o serie de piese de Shakespeare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici