- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (01.07.2009, 14:30)
Jocurile de noroc şi concursurile interactive, cu câştiguri, interzise la TV şi radio
Televiziunile şi radiourile nu mai pot să difuzeze jocuri de noroc sau jocuri-concurs interactive, cu câştiguri, începând din 6 iulie, singurele jocuri care pot fi difuzate pe posturile radio-tv fiind cele de tip bingo, fără prezenţa fizică a jucătorilor, potrivit OUG nr.77/ 2009.
Urmărește
610 afișări
Jocurile de noroc şi concursurile interactive, cu câştiguri, interzise la TV şi radio (Imagine din arhivă; Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
Aceste aspecte - prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă nr. 77/ 2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, care a fost publicată în Monitorul Oficial (MO) din 26 iunie - au fost analizate în şedinţa de miercuri a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).
"Ordonanţa nu nominalizează în niciun fel CNA, nu stabileşte nicio răspundere a CNA, dar are implicaţii directe în audiovizual", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA. El a precizat că Ordonanţa de Urgenţă a fost publicată în MO în 26 iunie şi va intra în vigoare din 6 iulie.
Potrivit art. 23, alin. 2 din OUG constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 1 an la 5 ani sau cu amendă următoarele fapte: a) organizarea de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet sau intranet, precum şi prin intermediul altor sisteme de comunicaţii (sisteme de telefonie fixă sau mobilă) ori asimilate acestora; b) organizarea de jocuri de noroc prin intermediul reţelelor de radio ori prin intermediul altor mijloace de transmisie asimilate; f) organizarea de jocuri-concurs cu câştiguri de orice fel prin intermediul liniilor telefonice sau al altor sisteme de telecomunicaţie, televiziune ori radio, prin care se condiţionează obţinerea unor avantaje materiale ca rezultat al răspunsurilor formulate la întrebări de cultură generală, inteligenţă sau perspicacitate şi care presupun o taxă de participare".
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Administraţia Trump va intensifica arestările imigranţilor în marile oraşe din SUA
-
Frigul extrem face ca inaugurarea lui Trump să se facă în interior, pentru prima dată în 40 de ani
-
Industria care poate să pună România pe hartă. Experţii spun că potenţialul „este imens”, dar facem greşeli de amatori
Ordonanţa defineşte taxa directă şi taxa disimulată, aceasta din urmă fiind, în cazul audiovizualului, sms-ul şi apelarea telefonică, potrivit reprezentanţilor CNA.
Taxa de participare directă este "suma de bani percepută direct de la participant de către organizator în schimbul dreptului de participare la joc", în timp ce taxa de participare disimulată este "suma încasată sau solicitată suplimentar faţă de contravaloarea percepută de la aceeaşi persoană de acelaşi operator economic pentru vânzarea unor bunuri ori solicitată direct de către organizatorul activităţii ori de către o altă persoană care participă sub orice formă la desfăşurarea activităţii, având ca finalitate permisiunea dreptului de participare la jocul de noroc", după cum se spune la art. 4 din Ordonanţă.
Singurele jocuri de noroc care pot fi difuzate, după 6 iulie, prin intermediul televiziunii, sunt jocurile bingo, organizate prin intermediul sistemelor cu câştiguri generate de elemente aleatorii, prin folosirea echipamentelor complexe de extragere de tip loteristic, care sunt caracterizate prin extrageri şi premieri succesive, fără prezenţa fizică a jucătorilor, potrivit art. 10, litera f din Ordonanţă.
Potrivit Ordonanţei, faptele sunt sancţionate de Ministerul Finanţelor, ANAF şi Ministerul de Interne.
Citește pe alephnews.ro: Cercetătorii au descoperit că o substanță psihedelică poate trata dependența de alcool. DMT este o substanță cunoscută de secole
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce gadgeturi vor cumpăra milionarii în 2025? Printre aparate se numără și roboții care strâng totul de prin casă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
De nerecunoscut! Ce s-a ales de Anna Kournikova și cum a ajuns să arate trupul ei în 2025, la 22 de ani de la retragerea din tenis
CANCAN.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cine este „Raisa”, femeia de pe TikTok care îl promovează intens pe Călin Georgescu: „Președintele României și comandantul meu suprem”
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe