Jucan (CNA) spune că a început o corespondenţă cu DNA într-o chestiune privind organigrama CNA

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a spus, joi, că a început o corespondenţă cu Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sugerând că acest lucru priveşte organigrama CNA, care a fost respinsă de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Urmărește
96 afișări
Imaginea articolului Jucan (CNA) spune că a început o corespondenţă cu DNA într-o chestiune privind organigrama CNA

Valentin Jucan (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

Valentin Jucan a făcut aceste afirmaţii în şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în contextul în care se discuta despre o corespondenţă pe care CNA o poartă cu ANFP pe marginea organigramei Consiliului.

Membrii Consiliului au spus, printre altele, că este necesar ca CNA să ajungă la o formă de comun acord cu ANFP pe marginea organigramei Consiliului.

"Vă anunţ pe această cale că, pe marginea corespondenţei dumneavoastră cu ANFP, am început şi eu o corespondenţă cu DNA", a spus Valentin Jucan.

La solicitarea agenţiei MEDIAFAX, Valentin Jucan a refuzat să facă alte precizări în legătură cu acest subiect.

Însă, pe 13 martie, într-o declaraţia acordată MEDIAFAX în contextul în care Laura Georgescu, preşedintele Consiliului, a dat în judecată şase membri CNA, între care se află şi Valentin Jucan, din cauză că i-au redus atribuţiile la conducerea Consiliului, prin modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al instituţiei, Jucan cataloga acţiunea lui Georgescu drept "tupeistă", precizând că aceasta a avut "complicitatea" Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

"Este o acţiune tupeistă şi lipsită de bun-simţ atât faţă de colegii din Consiliu, dar mai ales faţă de membrii Comisiei de Cultură din Senat. Anul trecut, am avut două întâlniri după acel blocaj (cauzat de neînţelegerile între unii membri ai CNA şi preşedintele CNA, n.r.), la care doamna Georgescu a participat şi a confirmat de fiecare dată că este de acord cu modificarea ROF şi nu doar cu modificarea, ci şi cu forma ROF. Nu a avut nimic de obiectat. În cadrul instituţiei, am fost în continuu sabotaţi pe această temă, iar ultima acţiune a dânsei împotriva noastră s-a făcut cu complicitatea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, care a respins organigrama CNA, aşa cum doamna Laura Georgescu a solicitat. Ceea ce afirm acum pot să probez cu documente. Mai mult, ceea ce spun am semnalat într-o scrisoare pe care am adresat-o Comisiei de Cultură din Senat. Acum ne trezim că suntem daţi în judecată. Ăsta este modul de operare al doamnei Laura Georgescu", a spus atunci, pentru MEDIAFAX, Valentin Jucan.

În şedinţa CNA din 11 septembrie 2014, opt membri ai Consiliului (Viorel Buda, care la momentul respectiv era vicepreşedintele CNA, Monica Gubernat, Valentin Jucan, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Narcisa Iorga şi Cristina Trepcea) au votat o decizie care modifica Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al instituţiei.

Prin acea decizie, care a fost adoptată în absenţa Laurei Georgescu şi împotriva căreia a votat doar membrul CNA Christian Mititelu, atribuţiile lui Georgescu la conducerea CNA au fost reduse. De altfel, în acea şedinţă a Consiliului, membrul CNA Valentin Jucan a declarat jurnaliştilor că, prin adoptarea noului ROF, preşedintele CNA, Laura Georgescu, "nu mai are putere".

Una dintre modificările aduse prin respectiva decizie a CNA a fost aceea că toate direcţiile instituţiei, mai puţin cea de audit, au trecut în subordinea întregului Consiliul şi nu a preşedintelui, ca până la momentul respectiv.

Potrivit unor alte prevederi ale ROF-ului adoptate la momentul respectiv, şedinţele publice ale CNA sunt conduse de atunci de fiecare membru al Consiliului, în ordine alfabetică, nu doar de preşedintele Laura Georgescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici