Jurnaliştii BBC, în grevă de 24 de ore

Jurnaliştii de la BBC au început, joi noaptea, o greva de 24 de ore, pe fondul disponibilizărilor anunţate de conducerea radiodifuzorului public englez, informează BBC News Online.

Urmărește
134 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii BBC, în grevă de 24 de ore

Jurnaliştii BBC, în grevă de 24 de ore (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sindicaliştii afiliaţi National Union of Journalists (NUJ) au votat în favoarea unei astfel de iniţiative luna trecută. Ei au dat avertizări că greva va cauza întreruperi masive ale programelor TV şi radio.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al BBC a declarat că grupul este "dezamăgit" de aceste acţiuni ale sindicaliştilor.

Telespectatorii şi ascultătorii posturilor BBC au sesizat schimbări în programele grupului vineri dimineaţă.

Mai mulţi angajaţi de la BBC World Service şi BBC Monitoring vor fi disponibilizaţi vara aceasta, potrivit NUJ.

Secretarul general al BBC, Michelle Stanistreet, a declarat că este "ruşinos" faptul că BBC "provoacă" o grevă din cauza "câtorva disponibilizări".

O altă grevă de 24 de ore este programată pe 29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici