- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (18.02.2013, 13:59)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Jurnaliştii de la BBC au intrat, luni, într-o grevă de 24 de ore
Jurnaliştii radiodifuzorului public britanic BBC au intrat în grevă luni dimineaţă, în semn de protest faţă de decizia conducerii companiei de a concedia o parte dintre angajaţi, în vederea reducerii costurilor.
Urmărește
120 afișări
Jurnaliştii de la BBC au intrat, luni, într-o grevă de 24 de ore (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)
Jurnaliştii radiodifuzorului public britanic au intrat luni în grevă generală de 24 de ore, după ce vineri aceştia au oprit parţial producţia de ştiri, informează guardian.co.uk.
Jurnaliştii BBC, membri ai The National Union of Journalists (NUJ - Uniunea Naţională a Jurnaliştilor, n.r.), care reprezintă ziariştii în Marea Britanie, au votat pentru declanşarea grevei în cazul în care conducerea corporaţiei media britanice nu va accepta să pună capăt concendierilor şi să redistribuie în cadrul companiei angajaţii ale căror posturi prezintă cele mai mari riscuri să fie desfiinţate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
Mai multe posturi din structura grupului BBC ar urma să fie desfiinţate până la sfârşitul lunii martie, printre acestea aflându-se mai multe locuri de muncă de la Divizia naţională de ştiri a BBC, BBC Scotland, BBC Radio 5 Live, dar şi de la BBC World Service.
Michelle Stanistreet, secretar general al NUJ, a criticat planul de restructurare anunţat de BBC. De asemenea, potrivit lui Michelle Stanistreet, concedierile anunţate de BBC nu sunt necesare.
Astfel, sunt prevăzute a se desfăşura proteste ale angajaţilor de la BBC atât în faţa sediului central al companiei din Londra, dar şi în faţa clădirilor care găzduiesc birourile radiodifuzorului public britanic din Cardiff, Glasgow şi Birmingham.
Pe de altă parte, greva la care sunt aşteptaţi să participe sute de angajaţi ai BBC a afectat o parte din programele posturilor din cadrul corporaţiei, unele dintre emisiunile în direct fiind înlocuite cu reluări, în timp ce transmisia unor emisiuni a fost decalată, faţă de programul obişnuit.
"Membrii NUJ de la BBC sunt decişi să ia măsuri pentru a apăra locurile de muncă şi calitatea jurnalismului din această corporaţie", a declarat Michelle Stanistreet, secretarul general al NUJ.
"Ei sunt supăraţi şi frustraţi de deciziile luate de conducerea BBC, în urma cărora jurnaliştii sunt forţaţi să îşi părăsească locurile de muncă, în timp ce calitatea actului jurnalistic şi a programelor este compromisă", a mai spus Michelle Stanistreet.
De cealaltă parte, reprezentanţii BBC au spus că sunt "dezamăgiţi" de acţiunile de protest. Totodată, aceştia au anunţat că BBC va face tot posibilul ca publicul să fie cât mai puţin afectat.
"Din păcate, aceste măsuri de protest generalizate nu schimbă faptul că BBC trebuie să îşi reducă în mod semnificativ costurile" şi, în acest sens, trebuie să reducă în mod obligatoriu şi locuri de muncă, au mai spus reprezentanţii BBC. Aceştia au precizat că BBC face eforturi ca un număr cât mai mic de angajaţi să fie afectaţi de planul de restructurare. În acest sens, strategia BBC vizează blocarea locurilor de muncă vacante, redistribuirea personalului şi apelarea la voluntari.
British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume, cu aproximativ 23.000 de angajaţi. Corporaţia BBC deţine, în prezent, opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa şi un serviciu internaţional în 28 de limbi străine, de care beneficiază peste 150 de milioane de persoane.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:53
RAR anunţă că sistemul de operare, afectat de o defecţiune, este în curs de repornire
-
astăzi, 11:53