- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (11.06.2014, 12:56)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Jurnaliştii de la BBC plănuiesc să intre în grevă
Jurnaliştii radiodifuzorului public britanic BBC plănuiesc să declanşeze greva, în semn de protest faţă de decizia conducerii companiei de a concedia o parte dintre angajaţi, în vederea reducerii costurilor.
Urmărește
78 afișări
Jurnaliştii de la BBC plănuiesc să intre în grevă
Jurnaliştii BBC, membri ai The National Union of Journalists (NUJ - Uniunea Naţională a Jurnaliştilor, n.r.), care reprezintă ziariştii din Marea Britanie, vor vota declanşarea grevei, după ce au respins oferta privind acordarea unor plăţi compensatorii majorate cu doar 1% pentru angajaţii disponibilizaţi ai radiodifuzorului public britanic, informează guardian.co.uk.
"Uniunea a solicitat o alternativă viabilă la beneficiile financiare excesive primite de manageri", a declarat Michelle Stanistreet, secretarul general al NUJ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"NUJ condamnă oferta făcută de BBC privind creşterea plăţilor compensatorii cu doar 1%", a mai spus Michelle Stanistreet, precizând că, în această situaţie, NUJ va iniţia acţiunile pentru organizarea unei sesiuni de scrutin în vederea declanşării grevei la BBC. Ea a mai spus că NUJ se angajează să facă o "campanie robustă" pentru a obţine un vot majoritar din partea angajaţilor în vederea declanşării grevei.
Procedura de vot ar urma să se desfăşoare la nivelul diferitelor structuri ale BBC între 20 iunie şi 11 iulie.
Uniunile sindicale au criticat oferta corporaţiei de creştere a compensaţiilor cu doar 1%, respectiv cu o sumă de doar 390 de lire sterline, pentru angajaţii care câştigă anual o sumă mai mică de 50.000 de lire sterline, considerând-o "total inacceptabilă".
Procedura de vot va începe în rândul salariaţilor BBC News, o divizie care reuneşte aproximativ 8.000 de persoane şi din care ar urma să fie concediate aproximativ 500.
Totodată, Helen Boaden, directorul BBC Radio, a anunţat marţi că BBC va renunţa la 65 de posturi din divizia sa de radio, în cadrul unui proces de restructurare care prevede că posturile de radio ale grupului media public britanic trebuie să facă economii de 38 de milioane de lire sterline până în 2016/17, după cum a informat la momentul respectiv bbc.com.
Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al BBC a spus că oferta de creştere a plăţilor compensatorii cu 1% este în ton cu ofertele făcute în sectorul public, vizând angajaţii cu salariile cele mai mici şi excluzând managementul. "Suntem surprinşi că NUJ a ales să declanşeze procedura de vot în rândul membrilor săi în timp ce încă suntem în discuţii cu uniunile sindicale", a mai spus purtătorul de cuvânt.
British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume.
Jurnaliştii BBC au mai intrat în grevă în februarie 2013, tot în semn de protest faţă de decizia conducerii companiei de a concedia o parte dintre angajaţi, în vederea reducerii costurilor.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:17
STB modifică traseele şi prelungeşte programul autobuzelor pentru meciul România-Kosovo
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia