Jurnaliştii Mediafax Ovidiu Vanghele şi Andrei Mazurchievici, premiaţi la concursul Rador

Jurnaliştii agenţiei Mediafax Ovidiu Vanghele şi Andrei Mazurchievici au obţinut premiile pentru cea mai bună depeşă, respectiv cel mai bun interviu de agenţie, decernate joi, în cadrul celei de-a patra ediţii a concursului de presă de agenţie organizat de Rador.

Urmărește
893 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii Mediafax Ovidiu Vanghele şi Andrei Mazurchievici, premiaţi la concursul Rador

Jurnaliştii Mediafax Ovidiu Vanghele şi Andrei Mazurchievici (Foto), premiaţi la concursul Rador (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Premiile Rador au fost decernate joi, în încheierea conferinţei internaţionale Ziua Agenţiilor de Presă.

Ovidiu Vanghele a obţinut distincţia pentru "Cea mai bună depeşă de agenţie", pentru materialul "Dinel Staicu a devenit Dinel Nuţu". La aceeaşi categorie au mai primit nominalizări Narcisa Petre şi Eliza Olteanu (Newsin), pentru materialul "Parlamentarii români ameninţă că nu ratifică derogarea prin care Germania menţine 99 de locuri în PE".

Andrei Mazurchievici a primit premiul categoriei "Cel mai bun interviu de agenţie", pentru "Mihai Slabu: Viaţa de sportiv m-a făcut să-mi pierd familia". În aceeaşi categorie au fost nominalizaţi şi Luminiţa Bogdan (Newsin), pentru "Interviu cu ambasadorul Franţei (excelenţa sa Henri Paul)", şi Tudor Martalogu (Agerpres), pentru "Interviu cu Sorin Ducaru (şeful Delegaţiei Permanente a României la NATO)".

La categoria "Cea mai bună acoperire a unui eveniment", premiată a fost agenţia Newsin, singura nominalizată de altfel, pentru "Incendiul de la Maternitatea Giuleşti, august 2010".

Distincţia pentru "Cel mai bun documentar de agenţie" a fost obţinută de Agerpres, pentru volumul "România în date şi fapte". În aceeaşi categorie, au mai fost nominalizate Luminiţa Bogdan şi Luana Păvălucă (Newsin), pentru "Integrarea minorităţilor nu face parte din aquis-ul Schengen".

La categoria "Cel mai bun feature de agenţie" au fost premiaţi Adrian Ilie şi Ştefan Pană (Newsin), pentru "Convenţia câştigată de Boc pe coloana sonoră a lui Blaga", care au concurat cu Claudiu Zamfir (Agerpres), pentru "Susţinătorul lui Ahmadinejad singur împotriva tuturor pe Second Avenue".

"Cel mai bun produs de agenţie realizat de un corespondent local/ internaţional" a fost considerat materialul "Republica Moldova, noi alegeri", semnat de Cornel Ciobanu (Agerpres), nominalizat alături de colega sa Ruxandra Constantinescu - pentru "Sierra de Atapuerta: capitala evoluţiei omului, muntele magic, a atras toate speciile de hominizi".

Premiul pentru "Cel mai bun reportaj de radio bazat pe o ştire de agenţie" i-a revenit Lilianei Nicolae (RRA), pentru "Soarta autiştilor adulţi", documentar realizat pe baza unei ştiri Agerpres. La această categorie, a mai fost nominalizată şi Simona Şerbănescu (RRA), pentru "Exerciţiu de supravieţuire Călan", documentar realizat tot pe baza unei ştiri Agerpres.

"Cel mai bun articol de presă scrisă bazat pe o ştire de agenţie" a fost "Deficit de medici", scris de Otilia Bălinişteanu, pe baza unei ştiri Mediafax, publicat în ziarul Lumina. Romeo Chiriac a fost şi el nominalizat la această categorie, pentru un articol publicat în ziarul ProSport, "Fotbal sub ape la Ada Kaleh", realizat pe baza unei ştiri Mediafax.

Premiată pentru "Cel mai bun produs de agenţie realizat de un student de la o facultate de profil" a fost Ana Maria Durilă (Cuzanet), singura nominalizată, pentru "Transnistria, locul unde românii nu ştiu ce limbă să vorbească".

Premiul pentru întreaga activitate i-a fost decernat Floricăi Vrânceanu, autoarea cărţii "Un secol de agenţii de presă româneşti".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici