- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (17.05.2011, 17:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Jurnaliştii şi bloggerii se pot înscrie la concursul Reporter European 2011 până pe 30 noiembrie
Jurnaliştii şi bloggerii din România se pot înscrie la concursul Reporter European 2011, cu materiale despre voluntariat sau reforma politicii agrare, până pe 30 noiembrie, informează Reprezentanţa Comisiei Europene pe site-ul său.
Urmărește
6 afișări
Prin intermediul acestui concurs, jurnaliştii sunt încurajaţi să contribuie la o mai largă dezbatere şi analiză a temelor legate de integrarea europeană a României. Pentru a oferi o plajă mai mare de alegere jurnaliştilor dornici să se implice anul acesta în program, ediţia din 2011 a concursului Reporter European va avea două teme: voluntariatul şi reforma politicii agrare.
Indiferent de tema aleasă, în funcţie de amploarea lucrărilor dezvoltate de-a lungul anului, acestea pot fi înscrise în cadrul următoarelor trei secţiuni: campanii de presă (minim trei materiale ce tratează un anumit subiect, iar impactul acestora este unul relevant şi măsurabil), materiale independente şi blogoreporter european, secţiune dedicată bloggerilor din România.
Genurile jurnalistice vizate sunt: interviu, talk-show, dezbatere, analiză, comentariu, editorial, reportaj, anchetă şi dosar.
La concurs sunt invitaţi să participe atât jurnaliştii din presa locală şi centrală, reprezentând toate canalele de presă (scrisă, audio, video, online), cât şi bloggerii din România. Aceştia se pot înscrie în competiţie cu materiale publicate sau difuzate în perioada 1 ianuarie - 20 noiembrie 2011.
Termenul limită pentru înscrierea materialelor este 30 noiembrie 2011, data poştei. Sesiunea de jurizare va avea loc în luna decembrie şi va fi urmată de anunţarea câştigătorilor printr-un comunicat de presă oficial şi de premierea acestora.
Juriul va fi format din specialişti mass-media şi reprezentanţi ai instituţiilor europene din România (unul din partea Biroului de Informare al Parlamentului European şi unul din partea Reprezentanţei Comisiei Europene). Juriul va avea în vedere selectarea, în măsura în care este posibil, a unui câştigător pentru fiecare secţiune în parte, corespunzătoare celor două teme.
Criteriile de selecţie care vor sta la baza jurizării sunt: acurateţea informaţiei, originalitatea perspectivei din care e tratat subiectul, capacitatea temei alese de a genera dezbatere publică şi impactul generat în urma publicării sau difuzării materialelor respective. În ceea ce priveşte prima temă, vor fi avute în vedere modul în care opinia publică este expusă la ideea de voluntariat, precum şi modul în care subiectele abordate favorizează producerea unor reacţii pozitive în rândul publicului.
Câştigătorii selectaţi vor fi premiaţi cu echipamente informatice utile în activitatea lor profesională. De asemenea, câştigătorilor li se va oferi oportunitatea să efectueze o vizită la Bruxelles sau Strasbourg pentru întâlniri / interviuri cu membri ai Parlamentului European şi cu oficiali ai Comisiei Europene. Costurile vizitei (avion - clasa economic şi diurnă pentru acoperirea costului cazării) vor fi decontate de către organizatori după realizarea vizitei.
Pe lângă premiile oferite pentru cele trei secţiuni corespunzătoare fiecărei teme în parte, categorii în cadrul cărora vor fi luate în considerare proiectele tuturor participanţilor înscrişi în concurs indiferent de vârstă, un premiu special va fi acordat unui tânăr jurnalist. Vor fi astfel vizaţi jurnaliştii cu vârste de până în 25 de ani, câştigătorul urmând să fie ales dintre participanţii înscrişi la oricare dintre teme/secţiuni care se încadrează în limita de vârstă.
Jurnaliştii premiaţi în ediţiile anterioare ale programului Reporter European nu se mai pot înscrie în concurs.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe