- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (10.02.2010, 16:26)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Jurnalistul Sebastian Sârcă a decedat, marţi, în urma unui stop cardiac
Sebastian Sârcă, jurnalist la Radioul Public, a decedat, marţi, la vârsta de 63 de ani, în urma unui stop cardiac şi va fi înmormântat vineri, la cimitirul "Cuţitul de Argint" din Bucureşti, au declarat pentru MEDIAFAX membri ai familiei acestuia.
Urmărește
623 afișări
Jurnalistul Sebastian Sârcă a decedat, marţi, în urma unui stop cardiac (Imagine: Arhiva Societăţii Române de Radiodifuziune)
Potrivit reprezentanţilor familiei, Sebastian Sârcă a făcut stop cardiac şi a decedat marţi, în jurul orei 12.45, acasă.
Înmormântarea va avea loc vineri, 12 februarie, de la ora 12.00, la cimitirul "Cuţitul de Argint", în spatele parcului Carol din Bucureşti.
"Radio România anunţă cu profund regret trecerea la cele veşnice a lui Sebastian Sârcă, una dintre cele mai cunoscute voci de la microfonul Radioului Public. De numele său sunt legate, încă din anul 1969, emisiuni de mare succes precum «Caruselul iubirii», difuzată la Radio România Actualităţi, «Manuscris radiofonic» şi «Tezaur», difuzate la Radio România Cultural, «Telefonul de noapte» şi «Vorbeşte-mi despre tine», difuzate pe postul Radio România Tineret", informează, la rândul său, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Sebastian Sârcă s-a născut la 30 iunie 1946, la Bucureşti, unde a urmat clasele primare, Liceul "Sfântul Sava" şi cursurile Facultăţii de Litere. În 1967, a debutat jurnalistic în revista Viaţa studenţească.
Între 1969 şi 1971, el a colaborat la Redacţia emisiunilor pentru copii şi tineret unde a fost angajat pe postul de redactor, în 1971. Între 1990 şi 1996, a devenit, prin concurs, succesiv, şef de secţie, secretar general de redacţie şi redactor-şef adjunct la Radio România Tineret. În 1996, prin concurs, a devenit directorul Direcţiei Patrimoniu, iar în 1998, a înfiinţat editura Casa Radio a Societăţii Române de Radiodifuziune, pe care a condus-o în calitate de director din anul 2003, valorificând tezaurul existent în Arhivele Scrise şi Sonore ale Radioului Public.
Între 1998- 2000, Sârcă a realizat emisiunile "Manuscris radiofonic" (dedicata vieţii şi operei scriitorilor români) şi "Tezaur" (interviuri cu membrii Academiei Române), difuzate pe Radio România Cultural.
În 2001, Sebastian Sârcă a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România - Asociaţia Bucureşti, la recomandarea criticilor literari Romul Munteanu, Geo Vasile şi Dan C. Mihailescu.
Sebastian Sârcă este autorul volumelor "Colecţionarul de iluzii" (2009), "Telefonul de noapte", "Punţi către semeni", "Martorii lui Seninu'" (2002), "Jurnalul unui răzvrătit" ("Capcana", volumul I, "Rezervaţia", volumul II, "Evadarea", volumul III) (2007-2008), "Dragostea şi bunele maniere" şi "Săgetaţi de cupidon" (2006), "Călătorind spre vârful fiinţei mele" (1993).
Ca director al editurii Casa Radio din anul 2003, Sebastian Sârcă a semnat apariţia unor volume precum "Istoria Societăţii Române de Radiodifuziune", "Orele culturii", "Microfonul vagabond", "Noapte bună, copii!" şi "N. Iorga - Sfaturi pe întunerec" (ediţie critică).
În 2003, i s-a conferit Ordinul Ziariştilor, clasa I Aur, de către Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, pentru întreaga activitate jurnalistică şi pentru înfiinţarea şi impunerea în peisajul editorial românesc şi internaţional a brandului editura "Casa Radio".
În plus, în 2004, lui Sebastian Sârcă i-a fost conferit Ordinul Meritul Cultural, în grad de Cavaler - "Promovarea culturii", de către Preşedinţia României, pentru perfomanţele obţinute în calitate de director al editurii Casa Radio şi al Revistei Radio România, la propunerea Ministerului Culturii.
Pe de altă parte, Sebastian Sârcă a fost inclus, în anul 2008, în Enciclopedia Personalităţilor Româneşti "Who is Who", iar în 2009 a devenit directorul executiv al Fundaţiei "Radio România".
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe