- Home
- Cultură-Media
- VATICAN, (24.08.2007, 17:14)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Jurnalul oficial al Vaticanului critică dur filmul lui Cristian Mungiu
Jurnalul Vaticanului, Osservatore Romano, a criticat dur filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, recompensat cu premiul Palme d'Or, pe care l-a calificat drept o operă "sordidă" care tratează fătul " ca pe un obiect aruncat la pubelă" şi nu ca pe o fiinţă, informează AFP.
Urmărește
1 afișare
Jurnalul oficial al Vaticanului, critică dur filmul lui Cristian Mungiu
"Filmul, sordid şi redundant, este construit pentru a etala pe ecran, la capătul a aproape două ore de monotonie, un făt, sau mai bine spus un copil în vârstă de cinci luni, expus pe pardoseala unei săli de baie", scrie Osservatore Romano în ediţia sa de sâmbătă.
Filmul regizorului român Cristian Mungiu, care va fi lansat vineri pe marile ecrane din Italia, prezintă într-o manieră câteodată crudă povestea unui avort clandestin în România, în perioada comunistă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
"De vreme ce recurgerea excesivă la scene de sex a epuizat potenţialul de atracţie ( a publicului n.r.), demnitatea spectatorului primeşte o nouă lovitură sub centură, cu acest film recompensat cu Palme d'Or: un semnal dramatic al întoarcerii la barbarismul, individual sau colectiv, al conştiinţei noastre", scrie jurnalul Vaticanului.
În film "se vorbeşte cu dezinvoltură despre fetuşi ca şi cum ar fi vorba de lucruri, de obiecte şi nu de fiinţe umane, chemaţi la viaţă şi apoi martirizaţi, ucişi şi aruncaţi la coşul de gunoi", conchide Osservatore, care critică "ritualurile macabre ale nebuniei umane" prezentate în film.
"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", primul lungmetraj românesc care a câştigat trofeul suprem la Festivalul de la Cannes, va intra în cinematografele de la noi pe 14 septembrie.
Până acum, publicul local l-a putut vedea la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (Cluj şi Sibiu), Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (Mamaia) şi la Festivalul Anonimul (Sfântu Gheorghe, Delta Dunării). De la premiera mondială de pe Croazetă, cel de-al doilea lungmetraj regizat de Mungiu a circulat la o mulţime de festivaluri internaţionale, iar în curând va fi prezentat la două festivaluri prestigioase de pe continentul nord-american: cel de Toronto (6-15 septembrie) şi cel de la New York (28 septembrie-14 octombrie). Totodată, filmul avându-i în distribuţie pe Anamaria Marinca, Laura Vasiliu şi Vlad Ivanov va începe să ruleze în cinematografe din Franţa săptămâna viitoare.
Filmul reprezintă propunerea României pentru nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film străin.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale