- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (16.06.2015, 13:33)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kiss FM, Magic FM, Rock FM, One FM vor emite în sistem HD în şase noi localităţi, între care şi Cluj
Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi One FM au primit, marţi, aprobarea CNA pentru a transmite programe prin sistemul hibrid analogic-digital la Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Ploieşti, Piteşti, Baia Mare, cele patru posturi de radio emiţând deja în acest sistem în Bucureşti şi Craiova.
Urmărește
2568 afișări
Kiss FM, Magic FM, Rock FM, One FM vor emite în sistem HD în şase noi localităţi, între care şi Cluj (Imagine: Shutterstock)
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, solicitările societăţii AG Radio Holding SRL de acordare a unei licenţe audiovizuale pentru difuzare în sistem hibrid analogic-digital, la Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Ploieşti, Piteşti, Baia Mare, pentru Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM. La şedinţa CNA a participat şi Romeo Repta, directorul de reţea al AG Radio Holding SRL.
Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM emit deja în sistem HD în Bucureşti şi Craiova. În Bucureşti, programele Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM au primit de la CNA dreptul de a emite în sistem digital, din martie 2012, pe frecvenţa FM a Rock FM. Totodată, în Craiova, Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM au primit dreptul de a emite în sistem digital de la CNA, din noiembrie 2012, pe frecvenţa FM a Kiss FM.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi, în Constanţa se doreşte difuzarea pe frecvenţa Rock FM a programului din FM al Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM, în Cluj, pe frecvenţa FM a Kiss FM, în Iaşi, pe frecvenţa FM a Magic FM, în Ploieşti - pe Magic FM, în Piteşti - pe Magic FM, în Baia Mare - pe Kiss FM. Programe difuzate în HD ale celor patru posturi de radio vor fi aceleaşi care sunt difuzate în prezent.
Romeo Repta, directorul de reţea al AG Radio Holding SRL, a spus în şedinţa de marţi a CNA că sistemul digital de radio este diferit de sistemul digital de televiziune. "Şi oferă o extensie în zona digitală pe aceeaşi frecvenţă pe care, de fapt, radioul are licenţă în analogic şi transmite în sistem digital programele prin intermediul unui emiţător hibrid care difuzează în eter frecvenţa FM, programele în analogic, iar în digital noi folosim receptoarele HD Radio", a spus Romeo Repta.
El a precizat că posturile de radio pe care le reprezintă sunt pioniere în România în domeniul transmisiei în digital. "Am ales sistemul HD Radio fiindcă este cel mai răspândit sistem în SUA, în Europa, în Austria şi în Elveţia, în mod majoritar. L-am ales şi din cauza faptului că prezintă o soluţie financiară oarecum mai accesibilă şi avem şi o zonă de parteneriat cu producătorii echipamentelor, care, în perioada asta să zicem de pionierat, ne oferă un avantaj valoric al echipamentelor, în sensul în care plătim 25% din preţul total al echipamentelor, echipamentele fiind în total în jur de 600.000 de euro. Noi plătim în jur de 200.000 de euro pentru implementarea acestui sistem în România", a mai spus Repta.
CNA a aprobat solicitarea cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de marţi (Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).
Pentru recepţionarea semnalului HD Radio este necesară achiziţionarea unui aparat care deţine această tehnologie, al cărui preţ poate să înceapă de la 40 de euro şi să depăşească 200 de euro. Aceste aparate pot recepţiona şi posturile care emit în tehnologia clasică (AM şi FM). Recepţia posturilor de radio HD se face în mod gratuit.
HD Radio este un standard al iBiquity Digital Corporation şi reprezintă denumirea comercială a standardului IBOC (in-band on-channel). Folosirea standardului HD Radio în România de SBS Broadcasting Media se face sub licenţă iBiquity Digital Corporation.
Radioul digital este cea mai spectaculoasă îmbunătăţire de la introducerea standardului FM pentru radiodifuziune, în urmă cu 50 de ani. HD Radio, DAB şi DRM sunt principalele trei tipuri de transmisiuni digitale folosite în prezent.
Tehnologia HD Radio este folosită în prezent de peste 2.000 de posturi de radio din SUA, fiind în curs de implementare şi în ţări din Europa, potrivit datelor puse la dispoziţie de reprezentanţii AG Radio Holding SRL.
Societatea AG Radio Holding SRL este controlată de grupul grec Antenna.
Grupul de media german ProSiebenSat.1 a anunţat, pe 23 decembrie 2013, că a vândut televiziunea Kiss TV şi radiourile Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM companiei Antenna Group din Grecia.
Odată cu achiziţia acestor staţii din România, Antenna Group din Grecia a intrat pe piaţa audiovizualului din România.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe