La Doha, mii de ursuleţi aduc un omagiu copiilor din Gaza

  • Instalaţia artistică ”Echo of Lost Innocence” a fost dezvăluită în Msheireb Downtown Doha, Qatar, având peste 15.000 de statui de ursuleţi de pluş care reprezintă copiii decedaţi în Gaza din octombrie 2023.
  • Fiecare ursuleţ este închis într-un bloc de beton, simbolizând distrugerile cauzate de atacurile israeliene, şi poartă un mesaj puternic despre umanitate şi identitate.
  • Proiectul are scopul de a strânge fonduri pentru copiii din Gaza, iar toate veniturile obţinute din vânzarea ursuleţilor vor fi donate prin intermediul Qatar Charity.
Urmărește
121 afișări
Imaginea articolului La Doha, mii de ursuleţi aduc un omagiu copiilor din Gaza

Sursa foto: X

O instalaţie artistică intitulată ”Echo of Lost Innocence” a fost dezvăluit în Msheireb Downtown Doha, Qatar, având scopul de a creşte conştientizarea şi fondurile pentru copiii din Gaza afectaţi de conflictul în curs, relatează The Peninsula. Creată de artistul multidisciplinar Bachir Mohammad, instalaţia cuprinde peste 15.000 de sculpturi de ursuleţi de pluş, fiecare reprezentând viaţa unui copil pierdut în Gaza din octombrie 2023. Opera de artă serveşte ca un memento al impactului devastator al războiului asupra vieţilor nevinovate şi îndeamnă comunitatea internaţională să ia măsuri.
 
Instalaţia a fost inspirată de un moment emoţionant la care Mohammad a fost martor în decembrie 2023, când un copil din Gaza, care îşi pierduse familia, ţinea în braţe un ursuleţ de pluş. Această imagine l-a determinat să creeze ansamblul, care simbolizează nu doar pierderea tragică de vieţi, ci şi distrugerea cauzată de conflict. Fiecare ursuleţ este încastrat într-un bloc de beton, simbolizând distrugerea provocată de atacurile israeliene. Ursuleţii poartă tricouri negre cu mesajul: „Nu sunt doar un număr. Sunt om. Cu o identitate. Cu o patrie. Eu sunt Palestina. #FreePalestine.”
 
Instalaţia va fi deschisă publicului până pe 26 septembrie, după care se va muta la Muzeele Msheireb pentru o expoziţie de grup intitulată Pentru Copiii din Gaza. Toate veniturile din vânzarea ursuleţilor de pluş vor fi donate pentru Gaza prin Qatar Charity. 
 
Dr. Hafiz Ali Abdulla, Director Senior de Comunicare Corporativă la Msheireb Properties, a subliniat importanţa utilizării artei pentru a promova solidaritatea şi a creşte conştientizarea despre problemele globale, în special despre copiii pierduţi în Gaza.
 
Vizitatorii instalaţiei, precum Razni Razick şi Omar Farsi, şi-au exprimat sentimentele de tristeţe, responsabilitate şi un apel pentru acţiune globală, pentru a se asigura că niciun copil nu va fi redus vreodată doar la un număr.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici