- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (30.10.2013, 12:13)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Laboratorul de scenaristică Bucharest Script Lab, între 18 noiembrie 2013 şi 31 ianuarie 2014
Bucharest Script Lab, un curs susţinut de Gareth Brookes care se adresează scenariştilor de film şi televiziune ce vor să se perfecţioneze în acest domeniu, dar şi celor care intenţionează să deprindă această meserie, va avea loc în perioada 18 noiembrie 2013 - 31 ianuarie 2014.
Urmărește
235 afișări
Laboratorul de scenaristică Bucharest Script Lab, între 18 noiembrie 2013 şi 31 ianuarie 2014
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, principala condiţie este ca participanţii să aibă deja o idee/ premisă/ outline/ un scenariu de film de ficţiune, idee pe care o vor dezvolta în cele două luni şi jumătate de curs. Laboratorul are menirea de a îi învăţa pe participanţi lucrul în echipă şi caracteristicile acestuia: brainstorming, inovaţie, originalitate. Scopul laboratorului este să îi determine pe participanţi să aprofundeze abilităţile deja deprinse.
Cursul este susţinut în limba engleză, de Gareth Brookes, scenarist şi story editor cu o experienţă de mai bine de 30 de ani în film şi televiziune pentru companii precum Freemantle Media, Sony Pictures şi, în prezent, pentru Media Pro Entertainment.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
În fiecare săptămână, va fi organizată o sesiune specială, deschisă publicului, cu invitaţi, personalităţi consacrate în domeniul filmului, precum Nae Caranfil şi Cătălin Mitulescu.
Cursul este interactiv şi fiecare dintre participanţi va putea avea în portofoliu, la finalul celor două luni, un dosar de pitch (de prezentare pentru potenţiali producători/ regizori), împreună cu un scenariu final pentru proiectul său.
Numărul maxim de participanţi la curs este de 15 persoane. Nu există limită de vârstă, iar taxa de participare este de 200 de lei şi include accesul la sesiunile speciale.
Persoanele interesate pot descărca formularul de înscriere accesând site-ul www.asociatiascenaristilor.ro. Formularul de înscriere, împreună cu celelalte materiale, vor fi trimise în format pdf la adresa inscrieri@asociatiascenaristilor.ro. Data limită pentru depunerea materialelor este 10 noiembrie. Mai multe informaţii pot fi găsite pe site şi pe pagina de Facebook a evenimentului sau la e-mail inscrieri@asociatiascenaristilor.ro.
Gareth James Brookes este un scenarist britanic care în prezent lucrează în România şi în statele din zona Europei centrale şi de est. El este scenarist, consultant în scrierea de scenarii şi story analyst (consultant în conceperea poveştii care stă la baza unui scenariu), scenarist pentru seriale de televiziune, drame şi poliţiste. A adaptat, creat şi participat la crearea a 12 seriale difuzate în prime time în mai multe ţări din această regiune. De asemenea, Gareth Brookes conduce ateliere de scenaristică în zona Europei centrale şi de est pentru compania Central European Media Enterprises (CME).
Este Associate Creative Manager (manager asociat pe parte de creaţie) la compania Harsany Media Ventures din Bucureşti. Acordă independent consultanţă pentru seriale de dramă dezvoltate de principalii furnizori de programe de televiziune şi pentru companiile producătoare. Este producătorul unui serial interactiv pentru copii, script consultant (consultant scenariu) şi coscenarist pentru o comedie de animaţie cu Kolectivstudio din Bucureşti.
Asociaţia Scenariştilor din România (ASCER) s-a lansat în urmă cu un an, scopul ei fiind de a aduce cele mai bune poveşti pe marile ecrane, prin încurajarea, asistarea, motivarea, stimularea, informarea şi protejarea, pe parcursul procesului creativ, a scriitorilor de scenarii, indiferent de formarea profesională de bază pe care aceştia o deţin. Asociaţia Scenariştilor din România (ASCER) îşi propune să reprezinte drepturile celor care scriu filme, să le ofere oportunităţi de a-şi vedea scripturile transformate în imagini.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe