- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (13.06.2024, 15:42)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Laureatul Nobel Muhammad Yunus, pus sub acuzare în Bangladesh, pentru deturnare de fonduri
Un tribunal din Bangladesh îl pune sub acuzare pe laureatul premiului Nobel Muhammad Yunus pentru deturnare de fonduri, potrivit NBC News.
Urmărește
246 afișări
Sursa foto: X
Un tribunal special din Bangladesh l-a pus miercuri sub acuzare pe laureatul premiului Nobel Muhammad Yunus şi alte 13 persoane într-un caz de delapidare de peste 2 milioane de dolari.
Yunus, în vârstă de 83 de ani, care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2006 pentru că a fost un pionier în domeniul microcreditelor pentru a ajuta persoanele sărace, în special femeile, a pledat nevinovat şi se află deocamdată în libertate pe cauţiune. El a declarat reporterilor că autorităţile îl „hărţuiesc” pe el şi pe alţi colegi şi a negat că ar fi fost implicat în vreo faptă de corupţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Într-o sală de judecată din Dhaka plină, judecătorul special din Dhaka, Syed Arafat Hossain, a respins cererile de renunţare la acuzaţii, care se concentrează în jurul organizaţiei non-profit Grameen Telecom a lui Yunus.
Acuzarea arată că Yunus şi ceilalţi sunt vinovaţi de deturnarea a 250 de milioane de takas (aproximativ 2 milioane de dolari) din fondul de bunăstare a lucrătorilor de la Grameen Telecom, care deţine 34,2% din cea mai mare companie de telefonie mobilă din ţară, Grameenphone, o filială a gigantului norvegian din domeniul telecomunicaţiilor Telenor. Ei sunt, de asemenea, acuzaţi de spălare de bani.
Judecătorul Hossain a declarat că acuzarea a reuşit să îşi susţină preliminar argumentele şi a dovedit acuzaţiile de deturnare de fonduri şi de trimitere ilegală de bani în străinătate, adăugând că procesul va începe la 15 iulie.
În ianuarie, Yunus a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru o acuzaţie separată de încălcare a legislaţiei muncii. El a fost eliberat pe cauţiune în aşteptarea verdictului.
Anul trecut, peste 170 de lideri globali şi laureaţi ai premiului Nobel l-au îndemnat pe prim-ministrul din Bangladesh, Sheikh Hasina, să suspende procedurile judiciare împotriva lui Yunus. Susţinătorii săi spun că acesta a fost vizat din cauza relaţiilor sale reci cu conducerea Guvernului. Guvernul a negat aceste acuzaţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Instituţiile culturale vor încasa 50% din închirierea unor spaţii pe care le au în administrare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe