- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (05.11.2008, 14:36)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Lear", de Andrei Şerban, are premiera sâmbătă, la Bulandra
Spectacolul "Lear", în regia lui Andrei Şerban, o montare cu o distribuţie exclusiv feminină, care include nume precum Mariana Mihuţ, Dana Dogaru şi Valeria Seciu, va avea premiera sâmbătă, în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa.
Urmărește
303 afișări
"Lear", de Andrei Şerban, are premiera sâmbătă, la Bulandra
Spectacolul va fi prezentat, sâmbătă şi duminică, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra. Din distribuţia spectacolului fac parte actriţe precum Mariana Mihuţ, Valeria Seciu, Dana Dogaru, Ioana Pavelescu, Dorina Chiriac, Rodica Lazăr, Andreea Bibiri, Emilia Bebu şi Irina Ungureanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
Textul după care este realizat spectacolul a fost tradus de Ioana Ieronim, Andrei Şerban şi Dana Dima.
"Toată lumea se miră şi se întreabă de ce am făcut «Lear» cu femei, lucru justificat, până la urmă. Interesant este că, deşi oamenii vin la teatru cu această întrebare în cap, după cinci minute nu şi-o mai pun. Este o poveste despre relaţiile umane luate ca ansamblu şi nu o piesă de gen sau de sex. Pe vremea lui Shakespeare, piesele erau jucate exclusiv de bărbaţi şi atunci de ce nu am încerca noi exact inversul? Iar femeile au o sensibilitate şi o deschidere spre emoţie pe care bărbaţii nu o au", a declarat Şerban.
Ca invitat special în Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, organizat anul acesta de Teatrul Bulandra, Andrei Şerban a adus la Bucureşti încă două spectacole: "Unchiul Vania" (al Teatrului Maghiar din Cluj) - producţie premiată la Gala Premiilor UNITER, ediţia a XVI-a, pentru cel mai bun actor în rol principal, cel mai bun regizor şi cel mai bun spectacol, şi "Spovedanie la Tanacu" (o coproducţie a Teatrului Odeon cu Institutul Cultural Român, realizat în cadrul Academiei Itinerante Andrei Şerban).
Festivalul de la Bucureşti (11 octombrie-21 decembrie) este cel mai mare eveniment de gen organizat de Uniunea Teatrelor din Europa, prezentând 27 de spectacole ale 22 de trupe din 13 ţări.
Reprezentaţiile au loc la Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional de Operetă şi Teatrul Naţional Bucureşti.
Printre companiile invitate la festival se numără Piccolo Teatro din Milano, cu spectacolul "Trilogia vilegiaturii", de Carlo Goldoni, Teatro de La Abadía din Spania, Maly Teatr din Sankt Petersburg, cu cel mai recent spectacol al lui Lev Dodin, "Viaţă şi destin", Teatro di Roma şi compania regizorului britanic Declan Donnellan. Donnellan vine la Bucureşti cu "Boris Godunov", de la Festivalul Cehov din Moscova.
În cadrul festivalului, sunt organizate şi proiecţii de filme, printre care şi o peliculă despre femeile din viaţa lui Giorgio Strehler, fondatorul Uniunii Teatrelor Europene. Va exista şi o expoziţie de scenografie, organizată în onoarea scenografului lui Stremeier, Enzo Frigerio.
Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, cel mai nou membru al Uniunii Teatrelor Europene, va fi prezent la Bucureşti cu încă două spectacole, pe lângă "Unchiul Vania": "Richard al III-lea", în regia lui Tompa Gabor, şi "Gianni Schicchi", după Giacomo Puccini, în regia lui Silviu Purcărete.
Citește pe alephnews.ro: „Capace cu suflet” de Crăciun: Cum transformă Anca Tătaru deșeurile în speranță
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Asociația Caiac Smile împarte bucurie persoanelor cu dizabilități. Ionuț Stancovici: „Avem foarte multe proiecte prin care să-i ajutăm pe cei care au nevoie”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:43
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic
-
astăzi, 14:23
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit